Bestia / Beast
 

Valódi név: Henry "Hank" McCoy.
Egyéb ismert álnevei: Teremtmény (Kreature), 666-os mutáns (Mutate #666).
Személyazonossága: Ismert.
Foglalkozása: Kalandor, korábban biokémikus, főiskolai tanár.
Születési helye: Dunfee, Illinois.
Állampolgársága: U.S.A., büntetlen előélet.
Családi állapota: Egyedülálló.
Ismert rokonai: Sadie McCoy (nagyanya), Edna McCoy (anya), Northon McCoy (apa), Robert McCoy (nagybáty).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban X-Trém X-Men (X-Treme X-Men), X-Faktor (X-Factor), Oltalmazók (Defenders), Bosszú Angyalai (Avengers), Rejects.
Végzettsége: Ph.D. biokémiából
Története:

Mialatt egy atomerőműben dolgozott, Northon McCoy-t olyan masszív rádioaktív sugárzás érte, ami kihatással volt a génjeire is. Ennek eredményeképpen Northon fia, Henry "Hank" McCoy mutánsként született, aki már születésétől mutatta különbözősségét rendkívül hosszú kezeivel és lábaival.

Fiatalon Hank különleges kinézete gúnyolódás tárgya volt osztálytársai között, akik elnevezték őt Bestiának. Egy osztálytársa volt csak képes megismerni az igazi Hanket, Jennifer Nyles, miután Hank korrepetálta őt biológiából. Az elsőévesek báljának estéjén Jennifer megkérte Hanket, hogy legyen a kísérője és kiállt mellette, amikor újra szekálni kezdték.

Felsős éveiben Hank emberfeletti erőinek és különleges atlétikai képességeinek köszönhetően sztárfutballistává vált. Egy meccs alatt Hank könnyedén megállított 3 rablót, akik a focipályán át akartak elmenekülni. Egy bűnöző, akit Hódítónak (Conquistador) hívtak, felfigyelt a képességeire és elrabolta Hank szüleit, hogy rávegye a fiatal mutánst, dolgozzon neki. Az X-Men hamarosan megérkezett, legyőzte a bűnözőt és Charles Xavier professzor meghívta Hanket, hogy csatlakozzon a tini mutáns hősökhöz és járjon a Xavier Tehetséggondozó Iskolába. Képtelen lévén elutasítani a meghívást egy magániskolába, ahol korlátok nélkül sajátíthat el tudományos ismereteket, Hank igent mondott.

A brilliánsan tanuló Hank Xavier irányítása alatt befejezte doktori tanulmányait és a Xavier iskolában szerzett diplomája helyet biztosított neki a Brand Vállalatnál Dr. Carl Maddicks mellett, kutató genetikusként. Az egyik kísérlet során Hank felfedezett egy olyan hormonális kivonatot, ami genetikai mutációt okoz és értesíteni akarta Dr. Maddickset a felfedezéséről. Azonban Maddicks éppen akkor tervezte szigorúan titkos kormányiratok ellopását és Hank magára vállalta, hogy megállítsa. Elhatározása következményeként Hank kipróbálta a hormonkivonatot és olyan radikális fizikai változásokat viselt el, amik megnövelték a fizikai képességeit és az erejét, pont úgy, ahogy a külsejét is megváltoztatták: agyarai nőttek, hegyes fülei és szőr az egész testén. Amikor túl sokáig maradt ebben az állapotban, Hank rájött, hogy nem tud visszaalakulni az eredeti formájába. Most már tényleg egy bestia volt, nem csak névben. Először megpróbálta eltakarni a mutációt, latex maszkokkal és kesztyűkkel, aztán megtanulta elfogadni új kinézetét.

Miután megkapta a doktorit genetikából és egyike lett a Föld legjobb kutatóinak mutációkból és az emberi biológia fejlődéséből, de sosem jelölték Nobel díjra vagy hívták meg a Nemzeti Tudományos Akadémiába, Hank otthagyta a Brand Vállalatot és felvételét kérte a "Föld Leghatalmasabb Hősei", a Bosszú Angyalainak sorába. Próbaidőre befogadva Hank hamar bebizonyította az értékeit és lett teljes jogú csapattag. A csapattal töltött ideje alatt felfedte személyazonosságát a nyilvánosság előtt, abban a reményben, hogy az Angyalok között betöltött helye segít megkönnyíteni az ember-mutáns feszültséget.

Az Angyalok egyik átszervezését követően Hank távozott és összekeveredett egy csapat kalandorral, akiket Oltalmazóknak hívtak és amit hamarosan átszervezett egy sokkal formálisabb és szervezettebb egységgé, behozva korábbi X-Men-es csapattársait, Jégembert és Angyalt. A csapat számos tagjának látszólagos halála után Hank összeállt a másik 4 eredeti X-Mennel, megalkotva az X-Faktort, egy olyan szervezetet, aminek a célja megtalálni és segíteni más mutánsokat, hogy azok megértsék a társadalom fenyegetését. Kevéssel az X-Faktor létrejövetele után Hanket elkapta Maddicks, aki kísérletezni akart rajta, a saját fia mutációjának ellenszerét keresve. A szérum viszont, amit Hank kapott képes volt visszaállítani az eredeti kinézetét. Nem sokkal ezután Hank először találkozott Trish Tilby-vel, a televíziós szerkesztő-riporterrel, aki az X-Faktor után kutatott.

Apokalipszis és 4 lovasának egy New York-i támadása során Hanket megfertőzték egy vírussal, ami gyengítette az intelligenciáját és növelte a testi erejét minden alkalommal, amikor fizikailag megerőltette magát. Minél többet használta Hank az erejét, annál erősebb lett, de annál kisebb lett az intelligenciája. Végül, hogy megmentse a barátját, Jégembert egy Ragály (Infectia) nevű mutáns gyilkos csókjától, közbeavatkozott és saját maga fertőződött meg, aminek eredményeképpen visszatért korábbi kék formája és helyreállt az intelligenciája. Nem sokkal ezután Hank és Trish elkezdték más szemmel látni egymást, bár Trish munkája gyakran megzavarta a kapcsolatukat és a pár végül is szakított.

Miután az X-Faktor feloszlott, Hank visszatért az X-Men soraiba és ő lett a csapat fő technológiai és orvosi zsenije, olyasmin dolgozva, ami az idegenek technikája segítségével megoldást kínálhat a halálos, mutánsölő Hagyaték Vírusra. Hank szintén folytatta felemás kapcsolatát Trish-sel, egészen addig, amíg Trish hisztériát kiváltó információt adott ki a nyilvánosságnak a Vírusról, ami egy fiatal mutáns halálra veréséhez vezetett.

Az X-Mennel töltött idő alatt Bestiát csapdába csalták és kicserélték Sötét Bestiával, egy alternatív világbeli másolatával. Bezárva egy téglafal mögé, Bestia már majdnem feladta, amikor a vízvezeték cső összetört és kilövellt, felfedve a cella csapóajtajának széleit. Reménnyel eltelve Bestia széttörte a korlátokat és megszökött az új, kormány által finanszírozott X-Faktor segítségével.

Hank időben tért vissza az X-Menhez, hogy segítsen a csapatnak a rendkívül erős szellemi lény, "Onslaught" fenyegetése ellen. A csata után Hank találkozott Trish-sel és bocsánatot kért a korábbi érdes bánásmódért. Trish megbocsátott és a pár felújította kapcsolatát.

Hank végül is kivett egy hosszú szabadságot az X-Mentől, hogy a Hagyaték Vírus ellenszerén dolgozhasson, amit végül megtalált, köszönhetően a korábbi kollegájával, Moira McTaggart-tel való együttműködésnek. Nem sokkal ezután Hank csatlakozott Vihar X-Trém X-Men-jéhez, a mutáns látnok, Sors naplójának a keresésére. Mikor majdnem meghalt a csapat első csatájában a felturbózott ember, Vargas ellen, a csapattársa, Tessa mentette meg az életét, azzal, hogy egy mindeddig ismeretlen képességét használva siettette Hank mutációjának új szintre lépését.

Hank visszatért Xavier birtokára, hogy felépüljön és tovább mutálódjon, így még testesebb, nehezebb és még inkább oroszlánszerűbb lett. Arra kényszerülve, hogy teljes uralmat nyerjen a teste felett, Hank még egyszer szolgálatba állt, mint a csapat állandó zsenije és a fiatal mutánsok tucatjainak tanára az újjánevezett Xavier Felsőoktatási Intézetben.

Képtelen lévén dűlőre jutni a későbbi mutációval, Trish telefonon keresztül szakított Hankkel. Nem sokkal ezután Hank kómába esett egy fiatal tanuló miatt, aki Cassandra Nova, Xavier rosszindulatú ikertestvére befolyása alatt állt és Cassandra uralta Xavier testét is. Hank időben tért vissza, hogy leleplezze a tervét és Cassandrát legyőzték, de csak azután, hogy Cassandra leleplezte a világ előtt, hogy Charles mutáns és ezzel örökre megváltoztatta az életet a Xavier birtokon az X-Men számára.

 
Fizikai leírás:
Magasság: 180 cm.
Súly: 182 kg.
Szemszín: Kék.
Hajszín: Eredetileg barna, jelenleg kékes-fekete.
Különleges ismertetőjelek: Szőrrel fedett test, különösen hosszú kezek és lábak, hegyes fülek, agyarszerű fogak és oroszlánszerű kinézet.
 
Erők és képességek:

Erőszint: Bestiának emberfeletti ereje van, ami képessé teszi őt 2 tonna súly felemelésére vagy lenyomására, optimális kondíció esetén.

Emberfeletti erők: A fizikai ereje mellett Bestia rendelkezik még emberfeletti fürgeséggel, szívóssággal és gyorsasággal is, termete ellenére. Rendelkezik a nagy majmok képességeivel és egy képzett cirkuszi artista tudásával. A fizikuma képessé teszi egy 3. emeleti zuhanás túlélésére és arra, hogy talpra essen, bármiféle törés vagy ficam nélkül.

Bestia lábai elég erősek ahhoz, hogy helyből ugorjon kb. 15 láb magasra és 25 lábnyit távolugrásban. Rövidtávú futásban képes kb. 40 mérföld/órás sebességre négykézláb.

Bestia képes megmászni téglafalakat a kéz- és lábujjait beékelve a legkisebb repedésekbe, satuszerű fogást alkalmazva rajtuk, minimális erőfeszítéssel úgy sétálva, mint egy kötéltáncos. Gyakorlott olyan bonyolult tornaelemek véghezvitelében, mint a: pattintás, gurulás és az ugrás és órákig képes a kezein járni. Újabban addig fejlődött a kéz- és lábügyessége, hogy többszörösen összetett feladatok végrehajtására is képes, mint pl. egyszerre írni mindkét kézzel vagy kötélre csomót kötni lábujjakkal.

Bestia rendelkezik felfokozott érzékekkel, a képességgel, hogy olyan hormont válasszon ki, ami vonzza az ellenkező nem tagjait, pont úgy, mint egy csekély öngyógyító erővel, ami képessé teszi őt kisebb sérülések gyógyítására és olyan kisebb betegségek gyors kiheverésére, mint a nátha. Bestia rendelkezik macskaszerű éjszakai látással és borotvaéles karmokkal a kezein és a lábain.

Különleges szakértelmek: Hank a világ egyik legnagyobb kutatójának számít mutációból és az emberi biológia fejlődéséből. Komoly tudással rendelkezik genetikából, biokémiából és számos egyéb tudományos területről. Szintén művelt billentyűjátékos.