Bishop / Bishop
 

Valódi név: Lucas Bishop.
Egyéb ismert álnevei: nincsenek.
Személyazonossága: nincs kettős személyazonossága, a nyilvánosság előtt nem ismert, hogy Bishop egy alternatív idősík jövőjéből származik.
Foglalkozása: kalandor, rendőrtiszt, korábban parancsnok az XSE-nél ("Xavier Security Enforcers").
Születési helye: Mutáns áttelepítő tábor, Brooklyn, New York, egy alternatív, 21. századi Föld.
Állampolgársága: az Amerikai Egyesült Államok állampolgára, büntetlen előéletű, egy alternatív, 21. századii jövőben.
Családi állapota: egyedülálló.
Ismert rokonai: Kapuőr / Gateway (dédapa), Shard (testvér, elhunyt).
Csoporthoz tartozása: jelenleg az X-Men XSE, azaz "X-Treme Sanctions Executive" nevű osztagának tagja, korábban tagja volt az X-Trém X-Men-nek (X-Treme X-Men), a Tizenketteknek (The Twelve), vezetője volt az M-Arcoknak (M-Faces), emellett tagja volt az alternatív jövőbeli XSE-nek is (Xavier Security Enforcers)
Végzettsége: nem ismert.
Története:

Lucas Bishop a 21. században született, egy olyan alternatív idővonalban, ahol a mutánsvadász Őr robotok uralták Észak-Amerikát. Ebben az idővonalban Charles Xavier professzor és az általa alapított csapat, az X-Men tagjainak többsége halott volt. A túlélő mutánsokra vadásztak és vagy megölték, vagy áttelepítő táborokba zárták őket.

Bishop szülei nem sokkal azelőtt szöktek Amerikába, hogy Ausztrália szigetvilágát taktikai nukleáris csapás pusztította el. Hamarosan elkapták és bezárták őket egy mutáns táborba, a "Sheep's Head Bay"-re, Brooklyn-ban, New York-ban. Bishop és testvére, Shard ott született és mint más mutánsokat, őket is megjelölték egy "M" tetoválással a jobb szemükön, azonosítási célból.

Végül az emberek és a mutánsok egyesítették erőiket és megbuktatták a robotokat, ami később a "Summers Lázadás" nevet kapta. De az emberek még mindig szembeszegültek a mutánsokkal való békés együttélés gondolatának és mutánsok radikális terrorista csoportjai, mint az "Exhumes" megkezdték háborújúkat az emberek ellen. A Summers Lázadás egy veterán harcosa, egy mutáns, név szerint Hecat'e, úgy gondolta, elfogadhatatlan, hogy az emberek vadásznak a bűnöző mutánsokra, azt gondolta a mutánsok dolga őket felügyelni, rendben tartani. Ezért létrehozta a "Xavier Security Enforces"-t, Charles Xavierről elnevezve, ezzel tisztelegve Xavier álma előtt, amely az emberek és mutánsok békés együttéléséről szólt.

A szüleik halála után Bishop és Shard a nagyanyjukkal éltek, aki maga is mutáns volt. Ő mesélt nekik történeteket az X-Men hősiességéről és arra tanította őket, hogy kövessék Xavier professzor álmát a békés együttéléséről a mutánsok és az emberiség többi része között. Egy nap, amikor még mindketten kisgyerekek voltak, két X.S.E. tag egy "Exhumes" tagot üldözött, "Virago"-t. "Virago" pont akkor akarta megölni Bishopot, amikor az egyik X.S.E. tag lelőtte. Azelőtt Bishop az X.S.E.-t tekintette az ellenségének és az "Exhumes"-t hősöknek, onnantól kezdve viszont csatlakozni akart az X.S.E.-hez.

Később bűnöző mutánsok támadták meg Bishopot és Shardot. Bishop megpróbálta megmenteni tőlük a testvérét, de végül két X.S.E. tagnak sikerült megállítania őket. Bishop nyomására felajánlottak neki egy helyet a szervezetben. Bishop csak azzal a feltétellel fogadta el, hogy Shard is a szervezet tagja lehet. Így lett Bishop és Shard az X.S.E. Akadémia kadétja, "Hecat'e" felügyelete alatt. Többek között osztálytársuk volt a szintén mutáns Trevor Fitzroy is.

Bishop és Shard végül lediplomáztak az Akadémián és mindketten az X.S.E. tisztjei lettek. Sőt, Shard lett Bishop felettese. Bishop megelégedett egy alacsonyabb ranggal, így az utcán dolgozhatott gyilkossági nyomozóként a barátaival és X.S.E. tiszttársaival, Malcolmmal és Randallel.

Fitzroy végül bűnözővé vált és bebörtönözték, de más mutáns bűnözőkkel együtt sikerült megszöknie egy, az X-Men saját idejébe vezető kapun keresztül. Bishop, Malcolm és Randall követték, bár tudták, hogy nem lesz lehetőségük visszatérni a saját idejükbe. Hajótöröttként a múltban ragadva, a trió nyomot hagyott egy, az X-Men és az Őrök közötti csatában. Fiatal kora legendáival találkozva, Bishop először hitetlenkedett. Végül is Fitzroy erői elpusztították Bishop csapatát egy halállal végződő tűzoltás során. A súlyosan sérült Bishop életét is csak az X-Men közbeavatkozása mentette meg.

Eljött az időszaka ennek az idő által hányatott helyzetnek, amikor Bishopot megbecsülték, ugyanis Xavier meghívta őt, csatlakozzon a csapathoz, amelynek tagjait gyerekkora óta bálványozta. Bishop új célt talált az életének: a mutáns kalandorok mellett harcolva elhárítani azt a genetikai háborút, amely számára már történelem volt. Bár kezdetben nyugtalanítónak hatott, Bishop jelenlétével az X-Men hamarosan rájött, hogy hű tanítványa Xavier tanításainak, jóllehet gyakran túlbuzgó.

Az X-Mennel töltött ideje alatt Bishopnak sikerült visszaállítania a normális idővonalat, miután azt Légió, Xavier mutáns fia eltérítette azzal, hogy visszautazott az időben, hogy megölje Magnetót, de gondatlanságból az apját ölte meg helyette. Bishop csapattársai életét is megmentette a rosszindulatú szellemi lénytől, akit "Onslaught"-ként ismerünk. A saját idejében Bishop tudomást szerzett egy árulóról az X-Men soraiban, aki végül is a halálukat fogja okozni. Egy ideig azt hitte, hogy Gambit az, aztán amikor kiderült, hogy az áruló nem más, mint Xavier maga, jóllehet "Onslaught"-ként, Bishop kénytelen volt közbeavatkozni és megakadályozni "Onslaught"-ot az X-Men megölésében elnyelve egy masszív pszichés robbanás energiáit.

Miközben egy mélyűri feladatról voltak visszatérőben a Földre, Bishop elszakítva az X-Mentől súlyosan megsebesült. A földönkívüli Halálmadár törődött Bishoppal, aki fel akarta használni az intergalaktikus Shi'ar Birodalom megszerzésére irányuló kísérletben a testvérétől, Liliandrától. Néhány bolygóközi kaland után, beleértve azt is, ami egy, a Shi'ar által uralt alternatív Földön történt, Bishopnak sikerült visszatérnie a Földre, az X-Menhez.

Fitzroy megújuló fenyegetése által gyötörve, Bishop elköszönt az X-Mentől, hogy még egyszer fő ellensége üldözésének szentelhesse magát. A bűnöző által elkerülve egy másik apokaliptikus jövőbe, Bishop rájött, hogy Fitzroy elleni harcának kudarca okozta a bűnöző átkerülését ebbe a jövőbeli világba, ahol átnevezte magát a mindenható "Chronomancer"-nek. Fitzroy azt tervezte, hogy olyan személyként, aki idő-energiákkal képes minden idő kontrollálására, Istenséggé válik. Egy fiatal fiú, Michael segítségével, akit magával húzott a jövőbe, Bishop összeszedett egy kis mutáns csoportot egy célra koncentrálva velük: hatástalanítsák Fitzroy örült tervét.

Egy hősies csata után, ami egy utazást követett ezen a különös, új világon, Bishop pillanatokkal azelőtt pusztította el Fitzroy-t, hogy az befejezhette volna örült kutatását. De a győzelem ára magas volt: a testvére, Shard feláldozta az életét, hogy Bishop elpusztíthassa Fitzroy-t. Pár pillanattal a győzelem után Bishop - feltöltve idő-energiával- visszakerült az időben. A fiatal Michael a jövőben maradt, a visszajutás reménye nélkül.

Átkígyózva az időn, Bishop úgy bukkant fel a jelenben, hogy beleszaladt egy Shi'ar űrállomásba a mélyűrben. Amikor ez történt, Xavier és mutáns "Skrull" tanulókból álló csoportja a "Cadre K" éppen Halálmadarat kereste ugyanezen az állomáson - a Shi'ar bűnözőt, aki úgy tűnik, Bishop időhorgonya volt a jelenben. Egy pángalaktikus bizottság átalakította a Földet egy intergalaktikus börtönbolygóvá, és Halálmadárnál volt a kulcs annak az energia korlátnak az áttöréséhez, ami körbevette a Földet. Bishop majdnem megölte Halálmadarat, mielőtt az kinyitott egy légzsilipet és védtelenül kirepítette magát az űr vákuumába. Miután Xavier-rel tervet készítettek, Bishop elfogatta magát a galaktikus tanáccsal, és a Földre küldték, ahol hamarosan újra egyesült az X-Mennel. Aztán az Angyalok tagjainak oldalán az X-Men segített felszabadítani a Földet.

Nem sokkal azután Bishop és 5 csapattársa megalkották az X-Men egy töredék csoportját, megszakítva minden köteléket a csoport további részével, mialatt Sors, a vak mutáns látnok naplóját keresték. A csapat később elvállalta a mutáns békefenntartói erőként való fellépés felelőségét, megkezdve ezzel az X.S.E.-hez vezető utat, Bishop saját idejéből. A mutánsvadász - akit Elias Bogan-ként ismerünk - elpusztítása után, az X-trém X-Men visszatért Westchesterbe, hogy segítsenek újjáépíteni a birtokot Magneto támadása után. Xavier távozásával Genoshába az X-Men kénytelen volt újraszerveződni, az X-Trém csapat feloszlott, hogy újra egyesüljenek bajtársaikkal.

Később, amikor a bűnözés New York Mutánsváros kerületében a rendőrség számára már kezelhetetlenné vált, Bishopot meghívták, hogy segítse a rendőrség munkáját ebben a kerületben.

 
Fizikai leírás:
Magasság: 198 cm.
Súly: 125 kg.
Szemszín: Normálisan barna, piros, amikor használja az erőit.
Hajszín: Fekete.
Különleges ismertetőjelek: "M" alakú tetoválás a jobb szemén át
 
Erők és képességek:
Erőszint: Bishop olyan erős, mint egy vele egykorú, azonos magasságú és testfelépítésű férfi, aki rendszeresen kemény testedzést végez.

Emberfeletti erők:
Bishop mutáns, aki képes magába szívni az energiát, pont úgy az őt körülvevőt, mint azt, ami direkt felé érkezik és képes ezt az energiát a testéből kilőni, megrázó lökés formájában. Bishop képes ezt az energiát a személyes tartalékában eltárolni, ami után az energia megnöveli a testi erejét és gyógyulási képességét pont úgy, ahogy bizonyos mértékű sérthetetlenséget nyújt neki.

Különleges szakértelmek: Bishop képzett nyomozó, gyilkossági ügyekre szakosodva. Szintén volt több éves képzése fegyveres és fegyvertelen harcban és szintén nagyszerű mesterlövész (lőfegyverekkel).
 
Felszerelés:

Személyes fegyverzet: Bishop X.S.E. fegyvereket használ, amin keresztül csatornába irányíthatja az energiát, amit elnyelt.

Egyéb kellékek: Az X-Trém X-Men tagjaként Bishop egy speciális kiber- napszemüveget viselt, ami a csapat többi tagjával biztosított folyamatos összeköttetést. Bishop szintén visel egy olyan ruhát, ami testpáncélként működik.