Emma Frost
 

Valódi név: Emma Grace Frost.
Egyéb ismert álnevei: korábban a Fehér Királynő (White Queen).
Személyazonossága: ismert, hogy a Pokoltűz Klub egyik vezetője volt, de a bűnözői múltja nem ismert.
Foglalkozása: A Xavier Felsőoktatási Intézet társigazgatója, kalandor, a Frost International főigazgatója és igazgatótanácsának vezetője, korábban a Massachusetts Főiskola igazgatója és és igazgatótanácsának elnöke.
Születési helye: Boston, Massachusetts.
Állampolgársága: az Amerikai Egyesült Államok állampolgára, büntetlen előéletű.
Családi állapota: egyedülálló.
Ismert rokonai: Winston Frost (édesapa), Hazel Frost (édesanya), Cordelia Frost (testvér), Adrienne Frost (testvér, elhunyt), Christian Frost (testvér), Steven (teljes név nem ismert, sógor, elhunyt), Jocasta (unokatestvér).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban az X Generáció (Generation X) és a Pokolfajzatok (Hellions) vezetője, valamint a Pokoltűz Klub (Hellfire Club) egyik vezetője, mint Fehér Királynő.
Végzettsége: főiskolai diploma üzletvezetésből, emellett képzett szexterapeuta.

Története:

Emma Frost egy vagyonos Bostoni kereskedő családban született, ami az 1600-as években érkezett Angliából. Három lánygyermek közül másodikként Emmának volt egy bátyja is Christian, aki különböző szerekhez fordult, hogy elmeneküljön mindennapi élete elől. A családjuk és saját maguk elől is elrejtve, a három Frost nővér mutáns volt, akik telepatikus képességei a pubertás kor elérésekor jelentkeztek.

Amikor eljött az ideje, hogy az apjuk kiválassza a családi vagyon megfelelő örökösét, Christiant automatikusan kizárta a drogproblémai miatt. Bár a legidősebb testvér, Adrienne tűnt a legkézenfekvőbb választásnak, az apjuk mégis Emmát választotta, ai azonban nagy meglepetésre elutasította, a saját útját választva.

Végül is Emma jó üzleti érzéket örökölt, de a vagyonának nagy része a profizmusa eredménye volt. Gyorsan felemelkedett az üzleti világ legfelsőbb lépcsőjére, köszönhetően intelligenciájának, energiájának és személyes vonzerejének pont úgy, mint a mentális erői titokban történő használatának.

Emma főrészvényese lett egy multimilliárd dolláros társulásnak, amely főként elektronikával és szállítással foglalkozott: teher- és személyszállításra használták a megépített hajókat és repülőgépeket. Viszonylag fiatal kora ellenére kinevezték az átnevezett Frost International főigazgatójának és az igazgatótanács vezetőjének. Szintén ő lett az igazgatója és kurátori tanácsának vezetőjigazgatótanácsi elnöke a Massachusetts Főiskolának, egy felsőoktatási előkészítő iskolának olyan tanulók számára, akiknek a jegyei 7 és 12 között vannak, és amely a Berkshire hegyen, Snow Valley-ben, Massachusettsben található.

Emma sikerei felkeltették a Pokoltűz Klub figyelmét, egy elit szövetségét, amely a Föld leggazdagabb és legbefolyásosabb embereit foglalta magába. Amikor rájött, hogy a Klub táncosokat alkalmaz, haladéktalanul jelentkezett és telepatikus képességeit használva felfokozta az előadását a szemükben. A Klub többi női tagjával ellentétben Emma sosem érezte kényelmetlennek a szigorú öltözködési szabályokat, amelyek a női tagoktól megkívánták a fehérnemű viselését, minden körülmények között. Úgy gondolta, hogy a sokat eláruló ruházata a fegyverzete olyan része, amely állandó előnyt ad neki a férfiakkal szemben.

Frost hamarosan Sebastian Shaw egyik szövetségese lett, aki a Klubban a Kiválasztottak Tanácsának (Council of the Chosen) a tagjaként titokban világuralom elérésére törekedett, politikai és gazdasági eszközökön keresztül. Ebben az időben a Klub és a Tanács vezetői - a legelső Bíboros Urak (Lords Cardinal), akik címei a sakkfigurák neveiből származtak - a Fehér Király, Edward Buckman és a Fehér Királynő, Paris Seville voltak.

Buckman erőfeszítései miatt a Tanács a háttérből támogatta az Armageddon Tervet, Steven Lang kutató mutánsvadász Őr robotok létrehozására készített tervét. Tudván Shaw genetikai hovatartozásáról, Buckman azt mondta neki, hogy a mutánsvadászat kezdeti célja az volt, hogy ennek segítségével a Tanács hatalomhoz jusson. Pszionikus erői használatával azonban Emma rájött, hogy a terv tényleges célja valamennyi genetikai deviáns megsemmisítése. Miután Shaw szeretőjét, Lourdes Chantelt megölte az egyik Őr, Shaw és Frost megrendeztek egy előadást, amely lehetővé tette számukra a Kiválasztottak Tanácsa feletti irányítás megszerzését, amelyet át is neveztek a Belső Körnek (Inner Circle). Shaw felvette a Fekete Király nevet és Frost lett az új Fehér Királynő.

Frost és Shaw vezetése alatt a mutánsok voltak többségben a Belső Körben. Hogy megerősítse a Klub erőbázisát, Emma genetikailag tehetséges fiatalokat toborzott és segített nekik az iskolájában, hogy a képességeiket köszörüljék. Ezen tanulók többsége tagja volt a Pokolfajzatoknak, Emma első mutáns szupercsapatának. Hamarosan összecsapott a törvényen kívüli, kalandor, mutáns hősökkel, név szerint az X-Mennel, amikor sikertelenül próbálta besorozni a fiatal Kitty Pryde-ot, az Árnymacskaként ismert fázis-váltó mutánst. Ezt követően Emma több alkalommal keresztezte az X-Men és védenceik, az Új Mutánsok útját, gyakran ellenségként. Később az X-Men összefogott a Pokolfajzatokkal, hogy megvédjék a Fehér Királynőt egy idő-utazó terroristától, Trevoy Fitzroy-tól. De az örült brutális támadása Emmát mély kómába taszította és előidézte a Pokolfajzatok korai halálát.

Amíg Emma tudata még mindig aktív volt az anyagi síkon, addig a teste az X-Men birtok orvosi részlegén feküdt. Hogy biztosítsa a tanulói jóllétét és az iskola jövőjét, Emma rábízta a Massachusetts Főiskola felelősségét Charles Xavier professzorra, az X-Men telepata alapítójára. Fizikai tehetetlensége alatt az iskola a Xavier Intézet kiterjesztett része lett. Amíg Emma testi formája sztázisban volt, egy rövidzárlat a birtokon azt okozta, hogy Emma tudata véletlenül megszállta a Jégemberként ismert X-et, és annak tudata átkerült Emma testébe.

X professzor kényszerítésére Emma végül visszatért a saját formájába. A teljes felépülés után újra elfoglalta helyét, mint a főiskola igazgatója. Sean Cassidy, a Vészmadárként ismert, szonikus erejét elvesztett korábbi X-Man hathatós segítségével nekifogott egy új, fiatal mutánsokból álló testület, az X Generáció kiképzésének. Amikor a csökkenő részvénypiac nagy kárt okozott a Frost Internationalnek, Emma lenyelte a büszkeségét és segítséget kért nővérétől, Adrienne-től, aki csak úgy egyezett bele anyagilag gyenge testvére támogatásába, hogyha kinevezik társigazgatóvá. Adrienne hatalmi játékai azonban nem értek véget, amikor Emma hozzájárult a kívánságához, és nem fejeződtek be, amikor testvére helyébe lépett, mint a Pokoltűz Klub Fehér Királynője. Csak miután Adrienne telepatikusan lázadást bujtott az iskolában, talált Emma egy módot, hogy meghiúsítsa törekvéseit: a fegyver útját. Emma lelőtte és megölte a testvérét, aztán igényt tartott Adrienne örökségére.

Az X Generáció feloszlása és a Massachusetts Főiskola bezárása után Emma Genosha szigetországába utazott, ahol újra mutáns gyerekeket kezdett el tanítani. Nem sokkal azután egy Őr támadás eltörölte Genosha teljes mutáns lakosságát. Az X-Men megtalálta Emmát a törmelékben egy olyan második mutagenetikai változáson keresztülmenve, ami képessé tette őt a támadás túlélésére. Emma elment tanítani a Xavier Intézetbe, és hamarosan megkapta a felelőséget, hogy a Stepford Kakukkok (Stepford Cuckoos) néven ismert telepata ötös ikrek személyes mentora lett.

Emma később tanácsokkal látta el csapattársát, Küklopszot, miután azt megszállta az örökéltű mutáns hadúr, Apokalipszis. Ez hamarosan egy szellemi viszonyhoz vezetett kettőjük között, ami hamar véget ért, miután Küklposz felesége, Jean Grey rájött, mi történt.

Sophie, az egyik Kakukk meghalt egy lázadás során a Xavier Intézetben. A megmaradt testvérek Emmát okolták ezért, és elmondták Jean Grey-Summersnek Emma viszonyát a férjével. Amikor Emma szembe találta magát Jeannel, Jean rákényszeríttette, hogy múltja különböző pillanatait újra átélje. Ezután az összeütközés után Emmát lelőtték egy gyémánt golyóval, amíg a gyémánt formájában volt, összetörve azt. Bár először azt gondolták, hogy halott, Emma tudata be volt zárva az összetört maradványokba. Főnix észlelte ezt és telekinetikusan összeállította Emma testét. Amikor újra összeállították, Emma azonosította Esmét, a Kakukkok közül, mint a merénylet vádlottját. Esme ekkor Magnetóval dolgozott és ő lőtt Emmára, aki rájött a férfi kettős személyazonosságára, mint az X-Man Xorn.

 
Fizikai leírás:
Magasság: 178 cm.
Súly: 65 kg.
Szemszín: kék.
Hajszín: hamuszőke.
Különleges ismertetőjelek: nincsenek.
 
Erők és képességek:
Erőszint: Emma Frost olyan erős, mint egy vele egykorú, azonos magasságú és testfelépítésű nő, aki rendszeresen mérsékelt testedzést végez.

Emberfeletti erők: Emma Frost mutáns, aki különböző telepatikus képességekkel rendelkezik. Emma képes olvasni a gondolatokban, képes kivetíteni a gondolatait mások elméjébe, képes kivetíteni olyan pszionikus erőtereket, amelyeknek nincs fizikai hatása, de amelyek úgy hatnak egy áldozat elméjére, hogy fájdalmat vagy eszméletvesztést okoznak és képes mentális fájdalmat okozni, pusztán áldozatai szemöldökének a megérintésével. Emma képes az eszméletlen embereket telepatikusan annyira "lenyugtatni", hogy mindaddig eszméletlenek maradnak, amíg folytatja a "nyugtatásukat". Nem ismert, hogy az ébern lévő áldozatokon mennyire hatásos a"nyugtató" képessége.

Továbbá, a másodlagos mutáció hatásaként képes a haját és bőrét gyémántkemény formára alakítani. Ebben a formában Emma közel elpusztíthatatlan, kivéve egy kis repedést, amit kihasználva összetörhető. A gyémánt formában Emma telepatikus képességei elfojtottak.

Különleges szakértelmek: Emma magasan képzett az elektronikus elméletekben és az elektronikában és megtanulta, hogy kell olyan eszközt készíteni, ami felnagyít és különböző formákban hasznosít pszionikus energiákat. Ő fejlesztette ki azt a mechanizmust, amellyel a Pokoltűz Klubban Agymester az illúzióit direkt a Főnix Erő elméjébe vetítette.

 
Felszerelés:
Személyes fegyverzet: Emma tervezett egy fegyverszerű eszközt, amelyet egyszer használt, hogy kicserélje az elméjét Viharéval az X-Menből.