Bulldózer / Juggernaut
 

Valódi név: Cain Marko.
Egyéb ismert álnevei: Korábban "Exemplar of Physical Power".
Személyazonossága: A hatóságok és egyes kormányhivatalnokok számára ismert.
Foglalkozása: Kalandor, korábban zsoldos, katona.
Születési helye: Berkeley, Kalifornia.
Állampolgársága: U.S.A., büntetlen előélet.
Családi állapota: Egyedülálló.
Ismert rokonai: Kurt Marko (apa, halott), Marjory Marko (anya, halott), Sharon Xavier Marko (mostohaanya, halott), Charles Francis Xavier (X Professzor, mostohatestvér).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban Fekete Tom Cassidy partnere, "Superhuman Activity" megbízottja, "Exemplars", Új Világrend, Számkivetettek, U.S. katonaság.
Végzettsége: Nem ismert.

Története:
 Cain Marko még nagyon fiatal volt, amikor az édesanyja meghalt és otthagyta őt gyalázkodó apja, az atomkutató doktor Kurt Marko kezeiben, fizikailag és szellemileg is gyötrelmes életben. Kollégája, doktor Brian Xavier halála után Kurt feleségül vette Xavier özvegyét, Sharont, így ő és Cain letelepedtek Xavier Westchesteri birtokán Sharon-nal és kisfiával, Charles-szal.

Kurt hamarosan jobban szerette Charles-t, mint a saját fiát, ami féltékenységgel töltötte el Cain-t, aki hamarosan terrorizálni kezdte mostohatestvérét. Cain apja továbbra is verte őt, de Cain nem egyedül szenvedte el az erőszakot. Bár még tapasztalatlan volt bimbózó mentális képességei használatában, Charles megosztotta vele a fájdalmat és véletlenül rájött, hogy Cain féltékeny rá és örökre gyűlölni fogja őt, mert akaratlanul is elárulta.

Miután egyszer összeveszett az apjával, Cain véletlenül tűzet okozott, ami elborította apja otthoni laborját. Kurt először Charles-t mentette meg, aztán ment vissza Cain-ért, megerősítve Cain hitét abban, hogy apja jobban szereti Charles-t, mint őt. Kurt meghalt füstmérgezésben, de csak azután, hogy figyelmeztette Charles-t, mindig vigyázzon Cain-ra.

Végül is mind Cain-t, mind Charles-t besorozták a katonaságba, ugyanabba az egységbe. Amikor Cain dezertált egy Ázsiai küldetés során történt tűzesetnél, Charles követte, azt remélve, meggyőzheti mostoha testvérét, önszántából térjen vissza. Charles egy barlangig követte Cain-t, , ahol "Cyttorak", a rendkívül erős, misztikus lény elveszett temploma rejtőzött. A barlang belsejében Cain felfedezte Cyttorak vörös kövét, és miután megérintette azt, misztikus energiái átalakították élő buldózerré. Az ezt követő barlangomlás betemette Cain-t és Charles halottnak hitte mostohatestvérét.

Cain-nak végül is kiásnia magát és visszajutnia Amerikába, ahol arra próbálta használni új erejét, hogy bosszút álljon Charles-on. Bár minden kísérletét megakadályozta az X-Men, mutáns kalandorok csoportja, akik megpróbálták megőrizni mentoruk állmát az emberek és mutánsok közötti békés együttélésről. Cain aztán létrehozott egy bűnözői együttműködést a mutáns zsoldossal, Fekete Tom Cassidy-vel és a pár hamarosan a világ két legkörözöttebb bűnözője lett.

Sok évnyi bűnözés után Cain-t elteleportálták egy alternatív világba, ahol segített létrehozni a Számkivetettekként ismert kosztümös kalandorok csoportját és romantikus kapcsolatot alakított ki egyik csapattársával, Amber Hunt-tal. Cain végül visszatért saját valóságába, ami után összecsapott az "Onslaught"-ként ismert szellemi lénnyel, aki arra használta hatalmas erejét, hogy Kanada-ból New York-ba hajítsa őt. Ott még egyszer összecsapott az X-Mennel, és Charles birtokára szállították orvosi kezelésre. Felébredésekor figyelmeztetni akarta Charles-t "Onslaught"-ra, nem tudván, hogy Charles maga "Onslaught". "Onslaught" aztán kiszakította a rubintot Cain mellkasából és csapdába ejtette a belsejében. Cain a drágakőben felfedezett egy teljes, repülő lényt és összecsapott "Cyttorak" korrupt megjelenésével. A "Gomurr, the Ancient" néven ismert titokzatos lény megpróbált segíteni kiszabadítani Cain-t a drágaköből, feltöltve őt a kő erejével. Új erejét használva Cain elpusztította a jelenést és kiszabadult a kőből, sokkal erősebben térve vissza, mint korábban bármikor. Semmibe véve "Gomurr" figyelmeztetését, hogy sorsa szerint mindent és mindenkit elpusztít az utján, Cain visszatért bűnözői életéhez.

Nem sokkal azután Cain tudomást szerzett egy második Kőről és megkívánva annak erejét, visszatért a Templomba, ahol az elsőt találta. De ez csapda volt, amit egy olyan kultusz állított, amelynek tagjai saját maguk számára akarták megszerezni a Követ, lecsapolva Cain erejét, hogy a sajátjukat feltöltsék. Fekete Tom Cassidy és az X-Men segítségével Cain igényt formált a második Kőre, de azt egy gonosz szellem irányította, aki átvette Cain testét. A szellem dimenzionális falakon küldte át Cain-t, hogy elpusztítsa végzetét, de a dimenzió bennszülöttjei végül kiszabadították Cain-t a megszállása alól.

Cain végül rájött arra, hogy Budózerré válása nem baleset volt. Kényszeríttették rá, hogy belépjen "Cyttorak" templomába, amely 8 Isten egyik panteonja volt és mindegyiknek volt egy megtestesülése a Földön. Ezek a megtestesülések, akik neve "Exemplars", Cain segítségével létrehoztak egy gépezetet, amely megfosztja az emberiséget a szabad akaratától, lehetővé téve ezzel Isteneik számára, hogy uralják a Földet. Charles segítségével Cain visszanyerte az irányítást az elméje felett és elpusztították az "Exemplars"-okat.

Cain újra Hős szerepben lépett fel, amikor "Prosh", az őr űrhajó visszatért a Földre és időutazásra küldött egy különböző lényekből álló csapatot, hogy felfedezzék az emberi törzsfejlődés megőrzésének kulcsait. A múltban töltött idő alatt Cain rájött, hogy minden erő utáni sóvárgása ellenére elpazarolta misztikus képességeit. Amikor a csapat újra összeállt a jelenben, harcoltak és legyőzték az Idegenként ismert rejtélyes földönkívülit, aki megpróbálta irányítani az emberek és mutánsok természetes evolúcióját.

Nem sokkal később Cain beállt a "Comission for Superhuman Activities" szolgálatába, szuper-erős fejvadászként. Ez az új karrier azonban rövid életű volt és Cain végül újra Fekete Tom mellett dolgozva találta magát. Nem sokkal később Cain segítséget kért az X-Mentől, hogy megállítsák Tomot, aki rejtett-alapú képességei újra felszínre törtek és kiszabadultak az irányítása alól. Egy rövid összeütközés után az X-Mennel világossá vált, hogy Cain-t megfosztották "Cyttorak" misztikus energiáitól és többé nem sebezhetetlen. Tomot legyőzték, de csak azután, hogy belökte Cain-t a környező vízbe. Egy fiatal vízi mutáns, Sammy Pare mentette meg Cain életét, erős baráti köteléket létrehozva a szerencsétlen pár között. Amikor Charles meghívta Cain-t, hogy telepedjen le a Birtokon, elfogadta és hamarosan már élvezte újonnan megtalált életét. Miután egy küldetésben segített az X-Mennek, Cain belépett a csapatba és hasznos csapattagnak bizonyult.

Miután Sammy visszatért kanadai otthonába, Cain szembeszegült a visszatartó kérésnek, hogy meglátogassa a fiút és felfedezte, hogy gyalázkodó apja áldozata. Cain dühbe gurult és megtámadta a férfit, véletlenül megsebesítve Sammy anyját is. Az "Alpha Flight" érkezett, hogy elrendezze a helyzetet és Cain, látva a megfélemlített Sammy-t, megadta magát. Bebörtönözve egy emberfeletti lények számára létesített börtönbe, Cain kijelölt ügyvédje Jennifer Walters, az Amazon lett. Mialatt Charles és Walters a védelmet tárgyalták, a börtön egyik másik lakója, Rinó kitört, megerősítve Cain-t az eljárás lazaságában. Szőkés helyett Cain inkább maradt és legyőzte Rinót, hogy megmentse egy őr életét. Ez a hősi tett, a kanadai kormány kevéssé ideális börtön eljárásaival együtt elég volt, hogy az ügy Cain hasznára váljon és megszeretesse magát Walters-szel.

Nem sokkal ezután Cain és Walters romantikus kapcsolatot kezdett, ami rövid véget ért, amikor megérkezett "Cyttorak" új megtestesülése. Amazon segítségével Cain legyőzte az új Buldózert, de a kár, amit csata közben okozott, arra késztette Walters-t, hogy újragondolja az iránta érzett érzéseit. Sammy anyjának egy szenvedélyes fellebbezése ahhoz vezetett, hogy Cain elfogadja a csökkentett és megváltoztatott ítéletet, pont úgy, mint a kiadatását az Egyesült Államokba. Cain folytatta tevékenységét az X-Men tagjaként, mialatt közösségi munkában és düh kezelő terápián vett részt.
 
Fizikai leírás:
Magasság: 208 cm.
Súly: 408 kg.
Szemszín: Kék.
Hajszín: Vörös.
Különleges ismertetőjelek: Masszív tömeg.
 
Erők és képességek:
Erőszint: Buldózer eredetileg emberfeletti erővel rendelkezett, amely képessé tette őt, hogy 100 tonna körüli súly felemelésére/lenyomására. Mióta "Cyttorak" misztikus energiáitól megfosztották, Buldózer fizikai ereje mérhetetlenül lecsökkent. Még mindig emberfeletti szinten van, azonban a felső határa még nem ismert.

Emberfeletti erők: Buldózer eredetileg rendelkezett számtalan misztikus erővel, amelyek ismeretlen mértékűre növelték fizikai erejét és látszólag ellenállhatatlan és megállíthatatlan lénnyé tették. Ha egyszer elkezdett menni egy irányba, semmi a világon nem volt képes megállítani. Olyan akadályok, mint például sok tonnányi szikla vagy erők, vagy például plazma ágyúk jelentősen lelassították ugyan a sebességét, de semmi nem volt képes a haladástól tartósan visszatartani. Buldózer azonban sebezhető volt elegendő nagyságú mágikus erőkkel szemben.

"Cyttorak" misztikus energiái mindenféle sérüléssel szemben rendkívüli mértékű ellenálló képességet adtak Buldózernek. Buldózer még korábban képes volt úgy megvédeni magát a sérülésektől, hogy mentálisan körbevette magát egy erőpajzzsal. Ezzel a pajzzsal beborítva képes volt túlélni egy vasúti teherkocsi tüzes robbanását bármilyen sérülés nélkül, amely nagy mennyiségű olajat szállított.

Az utóbbi időkben Buldózer elvesztette ezeket a misztikus erőket, beleértve a saját erőpajzsát is. Még mindig rendelkezik emberfeletti fizikai erővel, állóképességgel és szívóssággal, de ezen jellegzetességek felső határa nem ismert.

Különleges korlátok: Sisakja és alatta lévő sapkája nélkül Buldózer védtelen az elméjét érő pszionikus támadásokkal szemben.
 
Felszerelés:
Ruházat: Buldózer eredetileg egy ismeretlen, misztikus fémből készült páncélt viselt, amit akaratával képes volt maga köré szólítani "Cyttorak" "Crimson Cosmos" dimenziójából. Miután elvesztette erőit, Buldózer olyan ruhát kezdett el viselni, ami hasonlít az előzőhöz, de nem stabil molekulákból készült.