Csodalány / Marvel Girl
 

Valódi név: Rachel "Ray" Summers.
Egyéb ismert álnevei: Korábban Főnix, "Mother Askani", Aly'zrn Summerset.
Személyazonossága: Ismert a Brit hatóságoknál, a nyilvánosság előtt nem ismert, hogy Csodás Lány egy alternatív idővonal jövőjéből származik.
Foglalkozása: Kalandor, tanuló, korábban "Askani Sisterhood" vezetője, véreb.
Születési helye: Ismeretlen hely egy alternatív jövőben.
Állampolgársága: U.S.A., egy alternatív jövőben, büntetett előélettel, tiszteletbeli állampolgár az Egyesült Királyságban, büntetlen előélettel.
Családi állapota: Egyedülálló.
Ismert rokonai: Scott Summers (Küklopsz, alternatív idővonalbeli apa, halott a saját idejében), Jean Grey-Summers (Főnix, alternatív idővonalbeli anya, halott a saját idejében), Franklin Richards (alternatív jövőbeli férj), Jonathan Reed Richards ("Hyperstorm", alternatív jövőbeli fiú), David Richards (alternatív jövőbeli fiú).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban Elias Bogan szolgája, a "Clan Askani" vezetője, "Excalibur", Ahab szolgája.
Végzettsége: Középiskolai végzettség a Xavier Tehetséggondozó Iskolában, valamilyen főiskolai végzettség.

Története:
 Scott Summers és Jean Grey lányaként egy alternatív idősíkban, a fiatal Rachel Summers örökölte anyja telepatikus és telekinetikus képességeit, amelyeket ő az X-Men - mutáns kalandorok csoportja, akik az emberek és mutánsok közötti békés együttélésért küzdöttek - Csodás Lányaként birtokolt.

A fő idővonalban az X-Men megakadályozta a mutáns-ellenes Robert Kelly szenátor meggyilkolására tett kísérletet. Rachel idővonalában azonban Kelly-t megölték. A merénylet széleskörű, intenzív, nyilvános üldözési mániát váltott ki a mutánsok ellen, a következő elnökválasztáson egy fanatikus mutáns-ellenes jelölt győzött. A kabinetje szabadon engedte a hatalmas, mutáns-vadász Őr robotokat, hogy elpusztítsák a mutánsokat és az Őrök azt találták a legmegfelelőbb megoldásnak, hogy uralmuk alá hajtják Észak-Amerikát. Az elkövetkező évek során megöltek vagy börtönbe zártak majdnem minden emberfeletti képességekkel rendelkező lényt a kontinensen.

Egyik reggel, amikor Rachel még gyerek volt, a szövetséges csapatok megtámadták és elpusztították az X-Men operációs bázisát Charles Xavier professzor Tehetséggondozó Iskolájában. Rachel volt az egyetlen túlélő, akit a katonák Xavier teste mellett találtak meg. Drogokat használtak, hogy semlegesítsék fejlődő pszionikus képességeit, mielőtt a szadista Ahab laborjában agymosásnak és kínzásnak vetették alá. Kiterjedt viselkedés módosító eljárások után Rachel mutáns Vérebbé vált, aki arra használta pszionikus képességeit, hogy levadásszon a hatóságok számára más mutánsokat. Rachel főnökei groteszk mintájú tetoválással bélyegezték meg az arcát, hogy Vérebként megjelöljék és nyakörv viselésére kényszeríttették. Alkalmanként Rachel saját maga ölt mutánsokat, és ismert tény, hogy köztük olyan embereket is, akiket szeretett. Az amiatt érzett fájdalma és a szégyene, amire Vérebként kényszeríttették, pont úgy, mint a szülei és barátai halála miatt érzett gyötrelme mélyen megsebezték a lelkét, keserű és türelmetlen emberré téve azokkal szemben, akik mutánsokat üldöznek.

Végül Rachel-t elhelyezték a dél Bronx-i mutáns internáló központba, ahol csatlakozott az X-Men tervéhez, hogy a történelem megváltoztatásával vessenek véget az Őrök uralmának. Rachel arra használta pszihés erejét, hogy kicserélje a felnőtt X-Man Kate Pryde tudatát tinidzsér önmagával, abból az időből, amikor megpróbálták megölni Kelly-t. Azt remélték, hogy fiatalabb testében a felnőtt Kate képes lesz úgy figyelmeztetni az X-Ment a merényletre, hogy a merénylet megakadályozásával, megelőzhessék az események azon láncát, amelyek az Őrök uralmához vezettek. A történelmet azonban nem lehet ilyen módon megváltoztatni, így Rachel Kate tudatát nem saját valósága fiatalabb önmagával cserélte ki, hanem a fő idővonalbeliével. Kate sikeresen megakadályozta a merényletet a fő valóságban, ami után tudatai visszatértek valós idejükbe és világukba. Visszatérésekor Kate azt tapasztalta, hogy Rachel kivételével valamennyi X-Men meghalt az Őrök Manhattan-i főhadiszállása elleni támadás során.

Kate még mindig nem adta fel hiú reményét, hogy sikerül megváltoztatni a világuk történelmét, és hipnotizálta Rachel-t, hogy pszihés erejét használva megcsapolja a Főnix Erőt, így visszaküldheti magát az időbe, amikor Kate kimondja a két szót: Sötét Főnix. Kate azt remélte, hogy Rachel maga képes lesz megváltoztatni a történelmet. Ők ketten, Rachel és Kate, betörtek a Nimród Terv laborjába, ahol megpróbálták létrehozni a lehető legmagasabb fejlettségi fokú Őrt, abban a reményben, hogy meghiúsíthatják a tervet. Az őrség által üldözve Kate és Rachel bezárta magát a labor belsejébe, aminek falai áthatolhatatlanok voltak Kate mutáns képességei számára, amelyekkel képes áthaladni szilárd anyagokon. Rachel azt hitte, hogy csapdába estek, de Kate kimondta a szavakat, így Rachel visszaküldte magát az időben. A Nimród Terv teremtménye, a Nimród-ként ismert Őr ezután megölte Kate-t, majd visszautazott az időben, hogy megtalálja Rachel-t.

Rachel egy kis idővel a jelen előtti időszakba került, fizikálisan, testileg és szellemileg. De, csakúgy mint Kate lelke, ő sem a saját valósága múltjába utazott vissza, hanem a fő idővonal múltjába. Elment a Xavier Birtokra, de nem tudott ott maradni, amikor rájött, hogy rossz valóságba tért vissza és elmenekült, anélkül, hogy felfedte volna magát. Rachelt elkezdte üldözni a pszihés energiavámpír, Selene, de az X-Men megmentette és miután Xavier olvasott az elméjében, hogy megtudja ki ő, meghívta, csatlakozzon a csapathoz.

Rachel-t sokkolta, amikor megtudta, Jean Grey valószínűleg halott ebben a valóságba. Távollétükben meglátogatta Grey szüleinek otthonát, ahol talált egy holoempatikus kristályt, amely Grey személyiségének lenyomatával volt megtöltve. Nem tudván arról, hogy Jean valójában sosem vált Főnix-é, Rachel nem hitte el, hogy Jean olyan gonosszá válhatott, ahogy az emberek Főnix-ről állították, és elhatározta, hogy születése jogán igényt tart Főnix nevére és erejére. A saját tetteivel próbálta tisztára mosni Főnix nevét ebben a valóságban. Rachel azt is gondolta, hogy az új Főnix-ként segíthet mutáns társainak és ezáltal jóvá teheti a saját valóságában Vérebként elkövetett bűnöket. Ez volt az a pillanat, amikor Rachel a kristályt tartva először idézte meg maga körül a madarat formázó energia aurát, amely összekapcsolta az előző Főnix-szel. Ettől a pillanattól kezdve Rachel képes volt a Főnix Erő-ként ismert kozmikus lény óriási energiáit korlátozott mértékig használni. A "Beyonder" néven ismert földönkívüli egyszer célzott arra, lehetséges, hogy Rachel erői nagyjából akkorává válnak, mint az előző Főnix-éi. Valóban, a "Beyonder" egyszer átruházta Rachel-re az előző Főnix teljes erejét, de hamarosan vissza is követelte.

Nem sokkal azután Rachel csapattársa, Rozsomák súlyosan megsebesítette őt, mert meg akarta akadályozni, hogy Rachel bosszúból megölje Selene-t. Elmenekült, hogy meggyógyuljon és a Spirálként ismert hat-karú boszorkány elbolondította és elvitte a "Mojoworld" alternatív világába, ahol hónapokig fogoly volt. Rachel-nek végül sikerült London-ba szöknie, ahová követték a "Mojoworld" ügynökei is. Kitty Pryde, Lockheed, Árnyék és Captain Britain segítségével Rachel legyőzte leendő foglyul ejtőit és együtt megalapították a brit szupercsapatot, az Excaliburt.

Számtalan kaland után az Excalibur-ral, Rachel-nek végre sikerült visszatérnie a saját idejébe. Mivel nem tudta megváltoztatni a múltját, ő és a csapattársai képesek voltak megváltoztatni a korszak Őreinek parancsait, hogy védjenek minden életet, ezáltal végett vetettek az éveken át tartó fajirtásnak. A visszaúton "Captain Britain" elveszett az időfolyamban és ekkor rájöttek, hogy Rachel helyet tud cserélni a Kapitánnyal, hogy ő visszatérhessen. Rachel ezt elfogadta és átkerült egy másik jövőbeli világba, amit Apokalipszis, az örökös mutáns irányított. Ott Rachel megalapította a "Clan Askani"-t, hogy segítsen az Apokalipszis zsarnoki uralma elleni harcban.

"Mother Askani"-ként Rachel képes volt a szüleit a jövőbe juttatni, hogy törődjenek Küklopsz csecsemő-korú fiával, Nathan-nal, akit abban a reményben hoztak a jövőbe, hogy ott gyógymód található a techno-organikus vírusra, amellyel Apokalipszis megfertőzte. A "Clan Askani" látta a gyermekben a nagy harcos lehetőségét, és arra képezték, hogy a Kábelként ismert katona váljon belőle. A két X-Men jövőbe szállításával járó erőkifejtés azonban Rachel törékeny, régi testének és fizikai formájának halálát okozta, asztrális életformában való élésre juttatva.

Valamivel később Kábel elutazott az idők végére, ahol megtalálta a fiatalkori Rachel-t "Gaunt", egy olyan ember foglyaként, akit bűnei miatt zártak be oda. Kábel párbajra hívta "Gaunt"-ot, hogy eldöntsék Rachel sorsát és győzelme után mindkettőjüket visszahozta a jelenbe. Mivel a saját idővonalát kitörölték és a Főnix Erő elhagyta, Rachel úgy döntött, visszavonul a kosztümös kalandor élettől és elkezdi főiskolai tanulmányait. Nem sokkal később Rachel belekeveredett a "Dark Sisterhood" azon kísérletébe, hogy átvegyék az Egyesült Államok feletti uralmat. Rachel segített Kábelnek, hogy legyőzze a "Sisterhood"-ot és vezetőjüket, "Finality"-t, ezután pedig visszatért a főiskolára.

Hónapokkal később Rachel-t elfogta a mutáns-vadász Elias Bogan, aki telepatikus háziállatként használta, más mutánsokat téve általa rabszolgájává. Miután az X-Trém X-Men elpusztította Bogant, Rachel megszabadult telepatikus kontrolljától és újra csatlakozott az X-Menhez, halott édesanyja emlékére felvéve a Csodás Lány álnevet.
 
Fizikai leírás:
Magasság: 170 cm.
Súly: 57 kg.
Szemszín: Zöld.
Hajszín: Vörös.
Különleges ismertetőjelek: Tetoválások az arcon.
 
Erők és képességek:
Erőszint: Csodás Lány olyan erős, mint egy vele egykorú, azonos magasságú és testfelépítésű nő, aki rendszeres testedzést végez.

Emberfeletti erők: Csodás Lány mutáns, gyakorlatilag határtalan telepatikus erőkkel, ami képessé teszi, hogy olvasson az elmékben, kivetítse a gondolatait mások elméjébe, elkábítsa mások elméjét telepatikus, mentális csapásokkal és olyan pszionikus illúziókat hozzon létre, mint amiket arra használ, hogy eltakarja az arcán lévő tetoválásokat. Csodás Lány szintén rendelkezik telekinetikus erővel, ami képessé teszi, hogy tárgyakat mozgasson. Saját maga mozgatásával Csodás Lány képes nagy sebességgel repülni. Telepatikus és telekinetikus erői felső határa nem ismert.

Csodás Lány szintén rendelkezik azzal a képességgel, hogy kivetítse saját maga vagy mások tudatát az időfolyamba, kibukkanva egy másik időtartamba, eltérő hasonmásuk vagy a legközelebbi élő ősük, illetve leszármazottjuk testében. Csodás Lány Főnix Erőhőz fűződő múltbeli kapcsolata még nagyobb pszihés képességeket adott neki, mint például az idő, űr, anyag és energia manipulálásának képességét, gyakorlatilag bármilyen célból.