Polaris / Polaris
 

Valódi név: Lorna Dane (Hivatalos neve örökbe fogadása óta, a születéskor kapott neve nem ismert).
Egyéb ismert álnevei: Korábban Malícia (mialatt megszállta), "Polarity", "Magnetrix", "M-2", második Magneto.
Személyazonossága: Titkos.
Foglalkozása: Kalandor, korábban Egyesült Államok kormány alkalmazottja, geofizikai egyetemi hallgató.
Születési helye: Nem ismert.
Állampolgársága: U.S.A., büntetlen előélettel.
Családi állapota: Egyedülálló.
Ismert rokonai: Magnus (Magneto, apa), Pietro Maximoff (Higanyszál, féltestvér), Wanda Maximoff (Vörös Boszorkány, féltestvér), Zala Dane (Zaladane, feltételezett testvér, halott), névtelen nagybáty (örökbe fogadó apa), névtelen nagynéni (örökbe fogadó anya).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban "Acolytes", "Genoshan Cabinet", "Twelve", X-Faktor, Martalócók, Oltalmazók.
Végzettsége: Doktori diploma geofizikából, valamennyi doktori kutatás befejezve.

Története:
 Lorna Dane születése után néhány héttel elárvult, amikor a szülei állítólag meghaltak egy repülőgép szerencsétlenségben. Egy pár fogadta örökbe, akik azt állították, hogy ők az anyja testvére és sógora, de semmit nem tudott az örökbe fogadásról vagy szülei sorsáról egészen 12 éves koráig.

Lorna zöld hajjal született, amit mindig barnára festett, hogy eltakarja "másságát". Hajszíne volt az egyetlen jele mágneses erőket uraló genetikai lehetőségeinek, de azok a genetikai faktorok hiányoztak, amik képessé tennék arra, hogy használja is ezeket az erőket. Az események normális menete mellett Lorna sosem lett volna képes használni ezeket az erőket. Azonban Samuel "Starr" Saxon, a robotika zsenije, akinek módszereit később felhasználták a gépészetben, beavatkozása megváltoztatta az események normális menetét. Saxon létrehozta Magnetonak, a mágnesesség önjelölt urának android mását, akit ebben az időszakban halottnak hittek, és a "Demi-Men"-nek nevezett, különböző képességű androidok csoportját. Saxonnak az volt a terve, hogy az androidok segítségével hatalmas vagyont és erőt gyűjt össze, mialatt elhiteti a világgal, hogy azok gonosz mutánsok, akiket majd széleskörű félelem vesz körül.

Saxon mutánsokat keresett, akik segítenek neki vezetni a hadseregét, mialatt ő a Magneto robotot irányítja. Saxonnak először Mesmero-t, a hipnotikus mutánst sikerült megnyerni. Aztán Saxon rájött, hogy a fém robot hadsereg irányításához hasznos lenne egy olyan mutáns, aki hatalmas mágneses erők természetes forrása. Saxon megszerzett egy psziché-generátort, amit arra használt, hogy egész Észak-Amerikából összegyűjtse a látens erővel rendelkező mutánsokat San Franciscoba és a legközelebbi ilyen mutáns Lorna volt. Mesmero elkapta Lorna-t és beletette egy genetikai stimulátorba, ami átalakítja a genetikai felépítését, így képes lesz használni látens képességeit. Mesmero aztán hipnotizálta Lorna-t, hogy megváltoztassa a személyiségét, így szimpatizálva a hamis Magneto-val azt hiszi, ő az apja.

Nem sokkal azután, Mesmero megszüntette Lorna feletti irányítását, túl önhitten azt képzelve, hogy gond nélkül engedelmeskedik feltételezett apjának. Éppen ellenkezőleg, miután rájött, hogy Magneto kétségtelenül nem az apja, Lorna összeállt a tini mutáns hősök csapatával, hogy legyőzzék a bűnözőket. Lorna később csatlakozott az X-Menhez és egy ideig romantikusan érzett Jégember iránt. Végül Lorna beleszeretett Alex Summers-be, a Plazmaként ismert X-Man-be. Sem Lorna, sem Alex nem akart kosztümös kalandorként élni. Felfedezték kölcsönös érdeklődésüket a geofizika iránt és ott hagyták az X-Ment, hogy megkezdhessék doktori kutatásaikat a Diablo hegységben.

Lorna és Alex Új Mexikóban telepedtek le, befejezték a diplomájukat és alkalmanként -vonakodva- segítették korábbi csapattársaikat. Az idilli élet hamarosan félbeszakadt, amikor a párra elkezdett vadászni a Martalócokként ismert emberfeletti bérgyilkosok csoportja. Lorna-t megszállta a Malícia-ként ismert pszionikus lény, arra kényszerítve őt, hogy a Martalócok vezetőjeként megtámadja Alexet és az X-Ment. Malícia később felfedezte, hogy ő és Lorna, egyéni energia mátrixuk interferenciájának köszönhetően tartósan összekapcsolódtak.

Végül Malícia befolyása Lorna felett meggyengült és képes volt kapcsolatba lépni az X-Mennel, hogy segítséget kérjen. Azonban túl későn érkeztek ahhoz, hogy megakadályozzák, Zaladane, a Vadföldként ismert, eldugott antarktiszi dzsungel papnője elrabolja Lorna-t. Zaladane azt állította magáról, hogy Lorna testvére és egy készülék segítségével átalakította Lorna erejét a sajátjává, megtisztítva ezáltal Malícia jelenlététől. Ennek eredményeképpen, különös módon, Lorna más képességekre tett szert, emberfeletti erőre és közel sebezhetetlenségre, ezenkívül jelentősen megnőtt a magassága és tömege.

Hogy választ találjon az átalakulása körülményeire, Lorna a Skócia partjainál fekvő Muir sziget mutáns kutató központjába ment. Ott felfedezte, hogy negatív energiából nyeri új erejét. Lorna új ereje az Árnykirályként ismert, pszionikus lény figyelméből eredt, aki olyan kapuként használta Lorna-t, amely képessé teszi őt a visszatérésre az asztrális térből a Földre. Az X-Men legyőzte az Árnykirályt és Lorna mágneses ereje visszatért, miután Magneto megölte Zaladane-t.

Később Lorna beállt az új, kormány által támogatott X-Faktorba, ahol újra összejött Alex-szel. A csapat fő támaszává vált és ő lett a kormány titkos fegyvere Magneto lehetséges támadása ellen is. Malícia visszatért, hogy még egyszer megszállja Lorna-t, de ő és Alex képesek voltak megkötni, megelőzve ezzel azt, hogy megszállja a többieket. Végül Malícia a mestere, a gonosz genetikus, Mr. Sinister kezei által pusztult el.

Később az X-Faktor kénytelen volt alkalmazni a híres mutáns bűnözőket, Rejtélyt és Kardfogút és Alex látszólag bűnözővé vált. Ennek eredményeképpen Lorna elkezdte megkérdőjelezni a csapatban betöltött helyét és a félelmei végül igazolást nyertek, amikor Kardfogú kitört és elkezdte ámokfutását. Alex végül felfedte valódi tervét, hogy meg akarja állítani a Sötét Bestia, Bestia egy alternatív világbeli másolatának baljós intrikáit. Lorna megbocsátott neki, de nem tudott többé bízni benne és szakított vele. Lorna újra csatlakozott az X-Faktorhoz, de csak azért, hogy lássa Alex látszólagos halálát egy űrrepülő robbanásakor.

Hetekkel később Lorna találkozott az Árnyékként ismert X-Mannel egy templomban és bizalmába avatva elmondta, biztos abban, Alex még mindig él és úgy érzi, mintha követnék. Alakváltó, földönkívüli Skrull-ok egy csoportja követte, akik a kortalan mutáns zsarnokkal, Apokalpszissel dolgoztak és betörtek a lakosztályába, hogy megszerezzék Alex eredeti kosztümjének fejfedőjét. Lorna később megtudta, hogy egyik tagja a mesebeli "Twelve"-nek, akik arra rendeltettek, hogy bevezessék a mutánsok új aranykorát. Az X-Mennel együtt Egyiptomba utazott, hogy harcoljanak Apokalipszissel. Az összecsapás alatt Magneto, a "Twelve" egyik másik tagja rájött, hogy Lorna segítségével hihetetlen erőket tud lecsapolni a Föld mágneses erőteréből, eredményesen elrejtve ezzel saját, jelenlegi energia-csökkent állapotát.

Miután Apokalipszist legyőzték, Lorna Genosha szigetvilágára utazott Magneto-val, hogy továbbra is fenntartsa ezt az állapotot, így ő fenntarthatja uralmát és Lorna tőle többet tanulhasson erői természetéről. Végül Magneto teljes erővel támadást indított Carrion Cove, az utolsó város ellen, amely szembeszállt az uralmával, hogy megszerezze azt a technológiát, amely helyreállítja a képességeit. Lorna megpróbálta megállítani, de legyőzték és elhagyta az országot, hogy titokban később visszatérhessen és segíthessen szembeszállni Magneto zsarnoki uralmával.

Genosha lakosságát később a hatalmas mutáns-vadász robotok, az Őrök lemészárolták. A kutatás során az X-Men megtalálta Lorna-t a romok között élve, de meztelenül és látszólag megörülve. Lorna-t azok szellemi szállták meg, akik mágneses erőtérben tartózkodva haltak meg és felhasználva emlékeiket a saját erejével befejezte Magneto emlékművének a felállítását és lejátszotta a világnak Magneto utolsó üzenetét. Lorna aztán visszatért a Xavier intézetbe, ahol megtudta, hogy Alexet eszméletlenül, de élve megtalálták.

Lorna megismerte Annie Ghazikhian-t, Alex ápolónőjét, aki a szanatóriumban ápolta és érzéketlen módon megtámadta. Csak Xavier beavatkozása akadályozta meg, hogy Lorna súlyosan megsebesítse Annie-t. Újra összejőve Alex-szel, Lorna javasolta, hogy házasodjanak össze. Azonban az esküvő napján Alex lemondta az esküvőt és szakított Lorna-val. Lorna megpróbálta megölni Alexet és új szerelmét Annie-t, de Buldózer, Alex csapattársa megállította.

Később aztán Xavier segítségével Lorna megpróbálta felfedezni erőszakos hajlamai okát. Felderítve a gondolatait, nyilvánvalóvá vált, hogy Lorna rájött, valójában biológiailag ő Magneto lánya, nem sokkal azelőtt, hogy Genosha-t megtámadták. E felfedezés utóhatásait még most vizsgálják.
 
Fizikai leírás:
Magasság: 170 cm.
Súly: 52 kg.
Szemszín: Sötétzöld.
Hajszín: Világoszöld.
Különleges ismertetőjelek: Nincsenek.
 
Erők és képességek:
Erőszint: Polaris olyan erős, mint egy vele egykorú, azonos magasságú és testfelépítésű nő, aki rendszeresen végez testedzést.

Emberfeletti erők: Polaris mutáns, aki képes a mágnesesség manipulálására. Bár meg van a benne a lehetőség, hogy mindazon erőket használja, ami Magneto-nak van, még csak a mágnesességet, elektromosságot és gravitációs teret manipuláló erőket használta. Sőt, nem képes akkora energiák használatára, mint Magneto. A pontos határa annak, hogy mekorra súlyt képes mágnesesen felemelni, még nem lett megmérve, de valószínűleg alatta marad annak, amit Magneto tud. Mivel mostanáig harci szituációkban nem nagyon használta erőit, ezért nem is dolgozott olyan keményen, mint Magneto, hogy fejlessze őket. Pont úgy, mint Magneto-nál, nem ismert, hogy Polaris ereje tisztán pszionikus vagy a fizikumából ered.

Megfigyelték, hogy Polaris képes fém tárgyakat lebegtetni és erőtereket létrehozni, amin belül képes lebegtetni személyeket vagy tárgyakat és képes azokat megvédeni az erőtéren kívülről érkező támadásoktól. Túl tud terhelni vagy rövidre tud zárni elektromos rendszereket. Koncentrációval Polaris képes a körülötte lévő világot kizárólag mágneses vagy elektromos energiaminta formájában látni. Képes észlelni a körülötte lévő élőlények mágneses auráját is.

Egy darabig Polaris emberfeletti fizikai erővel és szívóssággal és azzal az erővel rendelkezett, hogy a körülötte lévő negatív energiák magába szívásával ideiglenesen megnövelje a magasságát és súlyát.