Vadóc / Rogue
 

Valódi név: Nem ismert.
Egyéb ismert álnevei: Anna Raven, korábban Kellogg doktor, 9602-es mutáns, Irene Adler, Smith kisasszony.
Személyazonossága: Titkos.
Foglalkozása: Kalandor, korábban szerelő, felszolgáló, terrorista.
Születési helye: Calcedott County, Mississippi.
Állampolgársága: U.S.A., büntetlen előélet.
Családi állapota: Egyedülálló.
Ismert rokonai: Ismeretlen apa, ismeretlen anya, Raven Darkhölme (Rejtély, nem hivatalos nevelőanya), Kurt Wagner (Árnyék, nem hivatalos mostohatestvér), Graydon Creed (nem hivatalos mostohatestvér).
Csoporthoz tartozása: X-Men, korábban "X-Treme Sanctions Executive", X-Trém X-Men, Gonosz Mutánsok Testvérisége.
Végzettsége: Főiskolai előkészítő a Xavier Iskolában, részleges jogi diploma.

Története:
 Nem sok dolog ismert a csak Vadócként ismert rejtélyes mutáns múltjából. Bár ő ismeri valódi nevét és múltját, Vadóc elutasítja, hogy bármilyen adatot közzétegyen. Ismert, hogy Calcedott County-ban, a Mississippi folyó mellett nőtt fel és fiatalon elárvult. Egy mocsárban élt, amikor Rejtély, az alakváltó mutáns megtalálta és örökbefogadta, társával, Sors-sal a mutáns látnokkal együtt. Vadóc hamarosan második anyjának tekintette Rejtély-t.

Vadóc mutáns erői fiatal tini korban jelentkeztek először, amikor naiv módon megcsókolt egy Cody Robbins nevű fiút. A tudata megtelt az emlékeivel és a fiú komába zuhant. Vadóc halálra rémülten elmenekült és a dühös tömeg elkezdte üldözni, de az idő utazó mutáns, Kábel szerencsés közbelépése megmentette őt a lincseléstől.

Rejtély és Sors megtanították neki, hogy szívja el mások emlékeit és képességeit az érintésével, de hiányzott belőlük az ügyesség, hogy megtanítsák, hogyan uralja képességét. Megpróbálván normális életet élni, Vadóc véletlenül megint elszívta Freddy, egy másik helyi fiú emlékeit. Ráébredvén arra, hogy sosem fog tudni biztonságosan élni a normális emberek között, elkezdett részt venni anyja bűnözői kísérleteiben és végül csatlakozott Rejtély terrorista szervezetéhez, a Gonosz Mutánsok Testvériségéhez.

Az egyik ilyen akció során, San Francisco-ban, Vadóc összecsapott Carol Danvers-szel, az eredeti Ms. Marvel-lel. A Golden Gate hídi csatájuk során a gyakorlatlan Vadóc maradandó módon elszívta Danvers emlékeit és emberfeletti képességeit. Az átvétel Vadóc fiziológiáját is megváltoztatta, egybeolvasztva saját mutáns formáját Ms. Marvel emberi-földönkívüli Kree keverék formájával.

Vadóc hamar ráébredt, hogy nem képes uralni saját képességeit és elkezdte az őrületbe kergetni, hogy nem képes megszabadulni Danvers pszihéjétől. Elkeseredésében ellenségeihez, az X-Menként ismert mutáns hősök csoportjához fordult segítségért. Őszinteségéről meggyőződve, Xavier professzor, az X-Men alapítója befogadta Vadócót a csapatba. Azonban csak akkor kezdte el megnyerni csapattársai bizalmát, amikor a saját életének a kockáztatásával mentette meg csapattársa, Rozsomák menyasszonyának, Mariko Yashida-nak az életét.

Nem sokkal azután Vadóc Carol Danvers korábbi szerelme, Mike Rossi ezredes segítségére sietett, akit nagyon meglepett, amikor rájött, hogy Vadóc úgy cselekszik és beszél, mint Danvers. Vadóc tudtán kívül átengedte Danvers pszihéjének az irányítást és csak miután visszaállította saját pszihéjét, jött rá teljes mértékben, hogy mit tett Danvers-szel.

Amikor a Genosha szigetországának ügynökei elkapták Vadócot és Rozsomákot és semlegesítették az erejüket, Vadóc, kamaszkora óta először volt képes arra, hogy erői aktivizálódása nélkül lépjen valakivel bőrkapcsolatba. Szerencsétlenségére ez a Genosha-i katonák kezei között történt, akik kihasználták ezt. Vadóc visszahúzódott önmagába és rájött, hogy azok szellemi lenyomata, akiket valaha is elszívott, megmaradtak az elméjében. Találkozott Danvers pszihéjének kísértetével és a pár egyezséget kötött, hogy megosztoznak Vadóc testén. Vadóc aztán átadta az irányítást Danvers-nek, így az ő titkos ügynöki tudása segítségével meg tudtak szökni. Utóbb Danvers pszihéje képes volt irányítás alá vonni Vadóc elszívó képességét, felfedezve, hogy Vadóc kontroll hiánya szigorúan lélektani alapú. Később Vadóc átlépett az Ítélet Kapuján, egy misztikus átjárón, ami második lehetőséget biztosít azoknak, akik átlépnek rajta és az X-Men ausztráliai bázisára tért vissza, Danvers erői és emlékei nélkül. A Kapu mágiája el tudta különíteni a két nőt, de nem volt elég életenergiájuk, hogy mindkettő életben maradjon. Ms. Marvel megtámadta Vadócot, aki a Vadföld-ként ismert, eldugott antarktiszi dzsungelbe menekült. Vadóc végül megadta magát Ms. Marvel-nek, nem akarván elkövetni korábbi hibáját; azonban Magneto, a mágnesesség önjelölt ura és az X-Men legnagyobb ellenségének megérkezésekor mindketten eszméletüket vesztették. Magneto egy eszköz segítségével visszahelyezte Ms. Marvel képességeit Vadóc testébe, Danvers pszihéje nélkül. Egy rövid románc után, Magneto-val, Vadóc visszatért az X-Menhez.

Vadóc hamarosan rájött, hogy vonzónak találja a mutáns nőcsábász Gambit-ot, az X-Men legújabb tagját. A pár hamar egymásba szeretett, annak ellenére, hogy Vadóc változatlanul nem volt képes irányítani az erőit. Idővel aztán Vadóc Gambit iránti érzései fokozódtak, még akkor is, amikor rájött, hogy házas.

Végül, egy csók során Vadóc elszívta Gambit emlékeit és rájött múltjának sötét titkára. Megzavarodva otthagyta az X-Ment és találkozott egy Joseph nevű fiatal fiúval, aki tulajdonképpen Magneto klónja volt. Vadóc végül visszatért az X-Menhez és magával vitte Joseph-et, pont időben ahhoz, hogy a csapat segítségére lehessen a gonosz szellemi lény, Onslaught elleni csatában.

Később Vadócot és Gambitot elkapta Magneto, aki bíróság elé akarta állítani Gambitot múltbeli bűneiért. Az erőik semlegesítésekor a pár első intim estéjét töltötte együtt. A tárgyaláson az X-Men megismerte Gambit szerepét a Morlokokként ismert, föld alatti mutáns közösség lemészárlásban. Ennek eredményeképpen Vadóc szakított Gambittal és hajótöröttként ott hagyta az Antarktiszon.

Később Vadóc hallott az "Agee Institute"-ról, egy olyan szervezetről, amely végleg képes eltávolítani a mutáns erőket. Esélyt látva egy normális életre, Vadóc megpróbálta alávetni magát az eljárásnak. Azonban az utolsó pillanatban meggondolta magát, nem akarván, hogy az Intézet más mutánsokon, akaratuk ellenére használja a gépet. Élete egyik legnehezebb döntését meghozva, Vadóc elpusztította a gépet.

Az alatt az idő alatt, amíg a Föld egy csillagközi börtön volt, Vadóc elszívta a Skrull-ként ismert alakváltó faj egyik tagjának tudatát. Vadóc egyébként is kevert fiziológiájának és a Skrull-ok keveredésének következményeként a korábban elszívott erők elkezdtek spontán módon megmutatkozni. Kezdetben nem tudta uralni, hogy egy adott időben mely erők jelentkeznek, így viselnie kellett egy rubin-kvarc szemüveget, hogy megvédjen másokat egy ahhoz hasonló optikai sugár létrejöttétől, mint amilyen az X-Man Küklopszé.

Nem sokkal később Vadóc és másik öt X-Men létrehozott egy szakadár csoportot, hogy megkeressék Sors naplóját, amiben megjósolta a mutánsok jövőjét. Küldetése során az X-Trém X-Men szembeszállt "Khan" Hadúr dimenzióközi erői által Föld ellen tervezett invázióval. Azért, hogy segítsen visszaverni a hódítókat, Vadóc csapattársa, Sage újraindította erőit, lehetővé téve ezáltal számára, hogy tudatosan aktiválja a korábban elszívott erők bármilyen kombinációját. Egy heves csata után, amiben súlyosan megsérült, az ebből eredő trauma rövidre zárta Vadóc képességeit. Mivel Gambit szintén elvesztette a képességeit, a pár megragadta a lehetőséget, hogy normális életet éljenek együtt a mutáns barát kaliforniai közösségben, Valle Soleada-ban.

Végül Vadóc és Gambit újra belekeveredett az X-Menbe, hogy segítsenek a mutáns vadász Elias Bogan elleni csatában. Képességei nélkül ugyan, de Vadóc segített korábbi csapattársainak Bogan elpusztításában és végül újra csatlakozott a csapathoz.
 
Fizikai leírás:
Magasság: 173 cm.
Súly: 54 kg.
Szemszín: Zöld.
Hajszín: Barna, a közepén ősz csíkkal.
Különleges ismertetőjelek: Alaposan kidolgozott tetoválás a bal kézen lefelé.
 
Erők és képességek:
Erőszint: Vadóc olyan erős, mint egy vele egykorú, azonos magasságú és testfelépítésű nő, aki rendszeresen kemény testedzést végez. Vadóc régebben emberfeletti erővel rendelkezett, ami optimális körülmények között képessé tette 50 tonna felemelésére/lenyomására.

Emberfeletti erők: Vadóc mutáns, aki korábban rendelkezett az adottsággal, hogy elszívja más élőlények emlékeit, képességeit, személyiségét és külső fizikai jellegzetességeit bőr általi érintkezés utján. Az ilyen átalakulások hatszor annyi ideig tartanak, mint ameddig a fizikai kontaktus, de a hosszan elhúzódó kapcsolat a végleges elszívás veszélyével járhat. Nem ismert a felső határa annak, hogy Vadóc hány lénytől képes egyszerre "bevésni".

Mások memóriájának elszívásakor Vadóc átveszi a hozzájuk tartozó érzelmi reakciókat is. Vadóc általában képes uralni az elszívott érzelmeket, azonban ha az elszívott tudat erősebb a sajátjánál, az azt eredményezi, hogy Vadóc saját tudata kerül elnyomás alá.

Miután véglegesen elszívta Ms. Marvel erőit, Vadóc rendelkezett egy emberi mutáns és egy "Kree" fiziológiájának keverékével, ami bizonyos fokú immunitást biztosított számára mérgek ellen.

Vadóc szintén rendelkezett Ms. Marvel emberfeletti reflexeivel és pszihikus hetedik érzékével, ami lehetővé tette a számára, hogy tudat alatt megérezze az ellenséges szándékot. Amíg Vadóc rendelkezett Ms. Marvel pszihéjével, kettős tudata ellenállóvá tette őt még a legnagyobb telepatákkal szemben is.

Miután elszívta egy földönkívüli Skrull erőit, Vadóc elkezdte spontán módon aktiválni a korábban elszívott képességeket. Vadóc képes volt "meglopni" a azok hátramaradó pszihikus energiáját, akiket egyszer már bevésett, hogy meghatározza helyzetüket és újra átéljen múltbeli eseményeket az ő szempontjukból.

Különleges szakértelmek: Vadóc régebben rendelkezett Carol Danvers harci és kém kiképzésekor szerzett tudásával, ha a teste felett Danvers másolata vette át az irányítást. Vadóc szintén folyékonyan beszél franciául.

Különleges korlátok: Vadóc korábban nem tudott bőr által érintkezésbe kerülni más lényekkel, anélkül, hogy elszívná őket. Azon személyiségek maradványai, akiket Vadóc korábban elszívott, megmaradtak a tudatalattijában. A rendkívül erős lények képesek voltak elnyomni Vadóc személyiségét, amíg mások ellenállónak bizonyultak az erejével szemben.