CHRONOPOLIS fórum

Képregények => A Chronopolis honosításai => A témát indította: Pepea - 2013. Október 7., 10:18

Cím: Hihetetlen Hulk
Írta: Pepea - 2013. Október 7., 10:18
Molzo!
Tényleg nagyon örülök, hogy megcsináltad Sal Buscema rajzós HULK-ot, nagy kedvencem Sal Buscema, gyűjtöm papírokat is. :) Van német vastag kötetem is, kaptam apukámtól, nagyon jó rajzoló, szeretem is. Várom a következőt. :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2013. Október 8., 10:06
Hihetetlen Hulk 231.

Nagyon hiányoztak már a Zöld Behemót kalandjai, így örültem, mikor megláttam a képregényt a hírekben.

Sal Buscema Hulkjának kinézete sok hasonlóságot mutat a filmsorozatban megalkotott Óriással. Emlékszem, a régi fekete-fehér TVR7-ben úgy fordították, hogy "A melák".  :D

Ebben a részben rengeteg utalás van, de azért érthető volt a cselekmény. Holdkő felbukkanása mindig tetszetős, ez jelzi előre, hogy nagy kavarás lesz. Ross idegösszeroppanást kapott pár résszel ezelőtt? Ejj, de kár, hogy nem láttam.  ;D

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2013. Október 8., 11:41
Az előző #230 egy töltelék epizód volt, de előtte volt egy eléggé folyamatos kaland a #223-229, benne a Vezetővel. Ebben Samson ismét próbát tesz Banner meggyógyítására. Ross a #229-ben roppan össze, amikor megtudja, hogy Sofen Holdkő.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2013. November 4., 13:57
Hihetetlen Hulk 232.

Karla hatalmasat kapott Hulktól, csodálom, hogy nem feküdt ki egyből. A ruhája biztos valamilyen szinten megvédi a becsapódásoktól. Annimusz viszont már nem volt ilyen szerencsés. Vele tulajdonképpen mi történt? A teste visszaváltozott, de az elméje maradt Annimusz, esetleg sokkot kapott és katatóniába esett?

A harc hőse szerintem Kapi volt, mert az ő cselei vezettek a győzelemhez. Persze, azért kellett a Hulk ereje is.  ;D

Gondolom, a következő számból megtudjuk, hova esett Hulk. Ez is megjelenik itt a Chronopolison vagy a történet egy másik folyamából lesz válogatva? 

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2013. November 6., 21:53
Csak eddig terveztem, de annyi igaz, hogy elvarratlanul maradna pár szál, várható a következő rész.
Aztán később lehet, hogy elkészül a teljes Roger Stern run, benne a Vezető, Holdkő, Gépember és Tyrannus.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2013. November 18., 11:43
Hihetetlen Hulk Vol1 233.

A borító elején mit jelent a "Még mindig ingyen!" felhívás? Valamihez adták ezt az újságot? Tudom, hogy néha van olyan a kiadóknál, hogy bizonyos eseményekre ingyen füzeteket osztogatnak, de ez nem tűnik egy "PR" kiadványnak.

Marvel-Man - Kvazár hatalmasat kapott! bár erejének forrása hatalmas, látszik, hogy itt még túlságosan magabiztos volt az ifjú.

Sajnos, Jackson meglógott, viszont felbukkant Trish Starr, ami nem sok jót szokott jelenteni a szuperhősök számára. Kicsit utánna néztem a hölgynek és kiderült, hogy rengeteg képregényben szerepelt. Többek között a HZS-n is felbukkan, a honosított BA részekben.

"Vezető, Holdkő, Gépember és Tyrannus"

Micsoda felsorolás! Remélem, majd egyszer a kapacitásod engedi, hogy olvashassuk ezeket a részeket. Jó volt újra pár számot olvasni Hulk történeteiből.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2013. November 18., 22:03
A "Még mindig ingyen!" csak egy poén, lefordítva "Még mindig 35¢" lenne. De mivel a magyar változat ingyenes... ;D
Marvel Mannél az a jópofa, amikor a kisfiú lecikizi a nevét. Nemsokára meg is változtatja Kvzárra.

Lesz még Hulk, csak arra gondoltam visszább megyek, hogy bemutassak pár meghatározó szereplőt, eseményt. Ezért lett már korábban honosítva a Rozsomákos vagy Samson dokis rész.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2013. November 21., 10:45
Lesz még Hulk, csak arra gondoltam visszább megyek, hogy bemutassak pár meghatározó szereplőt, eseményt.

Ez igazán jó hír!  :D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: cardas - 2013. November 28., 22:50
Ezt a sorozatot is elkezdtem olvasni az Onslaught eseményeitől. És bár vannak benne visszautalások, meg pár olyan dolog, aminek nem ártana majd utánanéznem, nagyon bejött.
SPOILER (aki még nem olvasta :D
Ez a Bruce és a Hulk két külön világban tartózkodása, no meg az újraegyesülés folyamata érdekesen lett megoldva. Érdeklődve követem a többi akkoriban futó sorozattal :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: keildavid - 2014. Január 1., 20:54
A Hihetetlen Hulk 231-233. és Amerika Kapitány v1 230.: Érdekes módon indult ez a történet. És még egy Amerika Kaőitány füzet is csatlakozott a Hulk sorozatba.
Marvel Man alias Kvazár nem is tudtam, hogy ilyen néven is szerepelt. Bár itt teljesen másképpen viselkedett. Mert olyan volt, hogy gondolkodás nélkül(is) cselekedett. Jöhet majd még ilyen klasszikus Hulk történetek.

Hulk - Szürke 1-6.: tetszett ez a 6 részes mini. Jeph Loeb és Tim Sale itt is jó történetet alkottak, ahogy a Superman - Minden évszakra minibe is volt.
Ez a minisorozat nem a harcon volt a hangsúly, hanem inkább az hogy Bruce mit gondolt arról, ami régen megtörtént.
Ezer köszönet érte Molzo-nak! ;)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: mis - 2014. Április 26., 21:46
Szia!
A Hulk várhatóan mikor fog folytatódni?
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2014. Április 27., 14:17
A klasszikus történetekre gondolsz? Mivel vége lett a Mennydörgőknek, akár nem is olyan sokára. De mindenképpen lesznek további klasszikusok!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: mis - 2014. Április 30., 20:23
Igen a klasszikusokra. Nekem nagyon tetszenek a 200. körüli részek a mostaniakkal együtt rajzban történetekben is de akár az egész első szériának nagyon örülnék a hiányzó részeknek.
Köszönet a munkátoknak
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Február 2., 14:21
Hihetetlen Hulk 140.

Szegény Hulk végre otthonra talált, erre Psyklop újra elrabolta. Végül a zöld óriás bosszút állt, de mégsem lett vidám vége a történetnek, mivel nem sikerült visszatalálnia Jarellához. Bár még mindig jobban járt, mint később a "Hulk világa" események végén, ahol a szerelme is meghalt és a világ is a pusztulás szélére sodródott.

Azért a két világ nem is különbözött annyira, hatalomvágy, árulás és szerelem ugyanúgy megtalálhatóak voltak, csak a méretek mások.  :D

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: nightlife - 2015. Február 4., 17:04
Köszi az új részt, várom a következőt... :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Március 5., 15:30
Hihetetlen Hulk 142.

Ismét visszatért a Zöld Óriás az oldalra, egy igazi klasszikus történettel.
Kicsit utána számoltam és rájöttem, hogy az asgardi népek lassan több szuperbűnözőt hoztak létre, mint a radioaktivitás, ami akkoriban a Marvel egyik nagy vesszőparipája volt. A Roncsbrigád, Valkűr, Szivacsember stb.

OK. Valkűr később a jó oldalon fog felbukkanni. Furcsa is volt ilyen buta kis fruskaként látni, bevallom, semmit nem tudtam az eredettörténetéről. Nagy szerencséje volt, hogy Hulk igazi lovagként viselkedett vele. Később is jóban lesznek, hiszen egy csapatban küzdenek majd, mint az Oltalmazók.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Április 9., 14:20
Hihetetlen Hulk 143.

Fátum ebben a részben igazi zsarnokként bánik a szolgáival. Ez érdekes, mert hol igazságos, de szigorú uralkodónak ábrázolják, hol pedig egy dél-amerikai diktátorként viselkedik.

Hamar megtalálta a Hulk vagyis Bruce gyenge pontját, a gázzal egyszerűen nem engedi átváltozni. Persze, Bruce majd biztos talál rá egy módot, hogy felhergelje magát.  ;)

A hadsereg továbbra sem tanul, ami azért elég fura. Még mindig hagyományos tankokkal, géppuskákkal akarják megfékezni a zöld óriást, aminek semmi értelme. Fura, hogy évekkel később is ezzel próbálkoznak. Szerintem a hadifelszerelésben keletkezett kár sokkal többszöröse annak, mint amit a Hulk valóban okozott.  :D

Az mekkora volt, mikor hősünk kiütötte a katonát a lövegtoronyból...

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Április 28., 12:14
Hihetetlen Hulk 144.

Fátumot nagyon szokatlan volt látni a bolond hősszerelmes szerepben. A karaktertől teljesen idegenül viselkedett egészen a füzet végéig, mikor újra meg akart küzdeni a Hulkkal. Ott újra az igazi arcát láthattuk, aki soha nem fogadja el vereséget. Tudom, hogy később fia is fog születni, de állítólag az nem volt ennyire nyilvános kapcsolat.

A Hulk és "vendéglátója" közti küzdelem kemény volt, Fátum kastélyát már legalább annyiszor lerombolták, mint a Baxter tornyot. Legalább fellendítik a latvériai építőipart. :D

Ross tábornoknak aztán van önbizalma: simán kioktatta Sámson dokit pszichológiából. Pedig neki is kell majd pár óra terápia, ha megtudja, hogy a Hulk él. ;)

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Június 4., 14:41
Hihetetlen Hulk 145.

Ha nem ismernénk a füzet kiadási dátumát, akkor sem lenne rájönni. Csak a hidegháború idején küldtek ennyi orosz állampolgárt ilyen könnyű szívvel a halálba. Ha a Hulk egy amerikai hajóval csapott volna össze, akkor üt rajta egy lyukat, amitől az elsüllyed, de a tenger tele lenne mentőmellényes matrózokkal.

A filmrendezőnek volt bátorsága szerződtetni a zöld óriást, de a vele járó kockázattal már nem számolt. Veszteségesebb film lehetett, mint a Waterworld.  :D

A kőszobrot vajon mi mozgatta még, miután Hulk végtagokra tépte? Az idegenek mágiája-technológiája? Mindenesetre a mesterei megtanulták, hogy a Föld nem az ő Colosseumuk.

Nagyon jó volt a vázlat a Ross tábornok által mutatott bázisról. Gondolom, horribilis pénzébe kerülhet az adófizetőknek.   

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Június 4., 22:22
Köszönet, hogy Hulk visszatérhetett az oldalra. A legutóbbi részről: Kicsit alibinek érzem a történet hosszát. Van egy olyan érzésem, hogy igazából nem lett volna meg az oldalszám, ezért gyorsan beledobtak egy eredetsztorit is, biztos ami ziher. Ráadásul úgy tűnik, ekkor még a szürke Hulkkal sem tudtak mit kezdeni. De mit kerestek szovjet katonák a Földközi-tengeren (mert gondolom Hulk azt úszta át)? Ezektől az idegenektől Csillagkapu-érzésem lett. Lehet, hogy innen is vették a sorozat alapötletét? De legalább most már tudjuk, hogy hová lett a rhodoszi kolosszus (bár nem hasonlított a róla készült ábrázolásokra).
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2015. Június 5., 16:46
Végre egy fórumozó, akinek van avatarja! És szegény Blue S sem az egyedüli, aki itt véleményez. Egyébként köszi a véleményeket! ;D

Szerintem ez a Kolosszus, a történetben, nem a rodoszi, csak a nevük egyezik. Amúgy is már jelzőként is használjuk, hogy kolosszus.
Nekem is eszembe jutott a Csillagkapu, biztos sokat olvastak Erich von Dänikentől. :)
Én mondjuk furcsáltam, hogy bázist hoznak létre a Hulk elfogására -- aminek mellesleg béke jel formája van-- miközben eddig azt hitték, hogy megölték. :o
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Június 11., 14:17
Én mondjuk furcsáltam, hogy bázist hoznak létre a Hulk elfogására -- aminek mellesleg béke jel formája van-- miközben eddig azt hitték, hogy megölték. :o

Ez nekem is feltűnt, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy az író nem fejtette ki bővebben Ross gondolkodásmódját. Szerintem itt a további gammasugárzott lényekre gondoltak, akik felbukkanhatnak a jövőben.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Június 23., 14:20
Hihetetlen Hulk 146.

Hulknak tényleg az egész világgal meg kell küzdeni. Idegen lények, a föld országainak hadseregei, a természet ereje stb. Mégis állja a sarat, lezúzva pár tankot. Vajon készült összesítő arról, hogy mennyi páncélos járművet küldött a roncstelepre?  8)

Közben az USA területén is érdekesen alakulnak az események, végre kiderül, hogy ki áll az események hátterében. Szegény Jimbo nem egy észlény, már csak azért sem, mert összevissza rohangál a bázison, mint akinek hasmenése van, ahelyett, hogy keresne csak egy embert, akiről meggyőződik, hogy nem android. Erre pont a furán viselkedő Ross tábornoknak mondja el a felfedezését. Mondjuk, már az is furcsa volt, hogy azt hitte a fejlövést kapott, majd felrobbant kocsiban fekvő sofőr még él.

Tényleg, miről pattant vissza a lövedék? Az egy bőrönd volt, nem? Azonban a "sofőr" pisztolya valamilyen energiafegyvernek tűnt.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Június 23., 15:14
Köszönet az új részért. szegény Hulkot az ág is húz(ná, ha lenne olyan a sivatagban). Bár azt nem értem, miért akar hazamenni, jobb püfölni az amerikai tankokat? Hacsak nem Bruce elméje hat rá ilyen erősen. Ez mondjuk magyarázná, hogy "szörnyeteg" létére miért nem akar nőket megütni. Jimbo táskája meg talán elöl csatolós és a csaton kapott gellert a lövedék. Mindenesetre a befejezés folytatásért kiállt.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: keildavid - 2015. Június 30., 21:31
Hihetetlen Hulk 140-146.: nekem tetszik, hogy lesznek klasszikus Hulk történetek. És ebbe látható sok minden, amikről eddig említésből ismertem. Pl. Jarella a Hulk 140-ből, majd a Valkűr 142-ben. Fátum doktorral is eléggé érdekes történet volt a Hulk-kal a 143-144-ben, méghozzá a Fantasztikus Négyes nélkül.
145-ös pedig az idegenek is csak rövid ideig szerepeltek és persze Hulk megállította őket.
A 146-osba látszik, hogy itt most Hulk félig volt főszereplő, és nagy részben Jim Wilson kerüt előtérbe.
kíváncsian várom, hogy még milyen klasszikus Hulk történetek lesznek még.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: nightlife - 2015. Július 20., 13:07
Csak nekem nem látszanak az új rész (147-es) linkjei?
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Július 20., 15:24
Csak nekem nem látszanak az új rész (147-es) linkjei?

Nekem sem látszik.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2015. Július 20., 22:51
Nekem sem... ja, de most már igen! :D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Július 21., 19:57
Köszönet az új Hulkért. Érdekes volt, hogy a Vezető ennyire a háttérben maradt. Más ilyenkor kiállna egy fennkölt beszédet tartani, főleg, ha az amerikai elnök is a helyszínen van. Nixon mázlista, ezt is túlélte. A Hulk pedig ma is tanult valamit, a délibáb veszélyes dolog. Ja és "Drágám, Samson doki összement!"
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Július 27., 09:48
Hihetetlen Hulk 147.

Egy ilyen trauma után, amit Sámson doki átélt, biztos megzuhan lelkileg az ember és ez látszik is rajta. Természetesen a karakter további történetét ismerve már tudjuk, hogy visszanyeri az erejét, de én mégis sajnáltam. Egy olyan sportolóhoz tudnám hasonlítani, akinek egy súlyos sérülés után kell talpra állnia.

A Vezetőt szépen kiütötték, hiába, a fizikai hatások ellen nem véd a szuper intelligenciája.

A délibábos rész elgondolkodtató volt. Hulk mindig azt hangoztatja, hogy egyedül akar lenni és hagyják békén, de kiderül, hogy igenis vágyik  társaságra. Először azt hittem, valamilyen komoly szellemsztori lesz a történetből. Egy atomkísérlet után ezen a síkon ragadt lelkek városa stb.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Augusztus 25., 15:38
Köszönet az új részért. Kíváncsi lennék, mivel nyugtatózták be szegény Hulkot, a morfiumot kizártam (hülyén is nézne ki egy morfinista Hulk). Jarella kemény csaj, ha kicsit kevésbbé lenne zöld, felvehetné a Xena nevet. Valahogy sosem értettem mi a jó abban, ha a narrátor a főszereplőhöz beszél, aki viszont nem válaszol/válaszolhat neki, kicsit idegesítő. Szerencse, hogy ma már ez nem divat.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Szeptember 15., 09:31
Nekem ezekben a korai Hulk részekben az a furcsa, hogy Ross nyilvánvalóan le akarja vadászni a Hulkot, de Bannerrel semmi gondja. Sőt, még vőjelöltnek is szólítja és megpróbál segíteni rajta, valamint Jarellán is.
Ezzel szemben több minisorozatban és a Vol3-ban is már Bannert is meg akarja ölni, szabályosan gyűlöli.

Mikor romlott meg ennyire a viszonyuk? Mikor a Förtelem megölte Bettyt?

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Szeptember 22., 10:05
Köszönet az új részért. Szerencsére ez az örökös nem Largo Winch volt, akkor sokkal rövidebb lett volna a meccs. Érdekes volt a történet lezárása, valószínűleg senki sem fogadott volna rá, hogy így lesz vége. De vajon az a gép  miért nem szívta el a Hulkból a gamma-sugárzást?
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: mis - 2015. Szeptember 25., 23:01
Helló!
Ide írom mert ez frissebb a Hulk 474.résznél a 30-as képnél is a 20-as van a fájl listában ha viszont letöltöm egy mappába akkor a 30. hiányzik.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2015. Szeptember 26., 19:22
Javítva.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Október 6., 14:39
A Hihetetlen Hulk Vol1. 149.

Ebben a számban szinte minden benne volt, amitől a kor amerikai állampolgára rettegett: űrlények és radioaktivitás, már csak a kommunisták hiányoztak.  :D

Több tanulmány szerint is a rovarok, azokon belül is a csótányok fogják majd túlélni az emberiséget. Azért poén lett volna, ha a Hulk még el is tapossa a visszafejlett ellenfelét. Azonban mi van a lényekkel, akik az Örököst létrehozták? Kik lehettek? Csak úgy feltápoltak egy csótányt és neki adtak egy bolygót? Érdekes gondolkodásuk lehet. 

Szerintem a gép azért nem szívta el a Hulk erejét, mert az energiacellái már telítve voltak, "köszönhetően" az Örökös ténykedésének. Más magyarázat most nem jut az eszembe.  ;)

Köszönet a honosításért!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. Október 19., 12:19
A Hihetetlen Hulk Vol1. 150.

Azt hittem, hogy ez a szám extra hosszúságú lesz a számozás miatt. Érdekes, hogy a Marvel néhány címnél még a 75. számot is jubilálónak gondolta, máskor pedig a 150. nem jelent ünnepi kiadásra kiváltó okot. Gondolom, itt is szerepet játszottak a fogyasztási mutatók.  ;D

Még mindig nehéz megszoknom, hogy Ross és Talbot is milyen lovagias és normális arcok voltak ekkor. Talbot több lehetősége is adódott, hogy Betty-t megpróbálja kiábrándítani Bruce-ból, de nem élt vissza a helyzetével.

Lorna elég gyorsan feladta Alex győzködését. Az első válasz után faképnél hagyta, majd elrohant. Vagy ez volt a csel? Azt hitte, hogy Plazma majd utána fut? Ha nem, akkor tényleg elég lett volna csak egy telefonhívás is.

Ami a nagy meglepetés: a Hulkot legyőzték a saját sorozatában! Ráadásul nem egy népszerű, kiemelkedő tetteket végrehajtó hős, hanem Scott Summers ekkor még gyakran a háttérben szoruló öccse. Ez kb. akkora meglepetés nálam, mikor Hulk Hogan régen elveszített egy övet a pankrációban.  :D

A beírás továbbra is nagyon szép, de találtam 2 hibát, ha nem baj, akkor leírom:

07. oldal, utolsó panel: "köszál"
20. oldal, utolsó panel: "megtallója"
 
Köszönet a honosításért!  :) 
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2015. Október 19., 21:20
Nem baj, sőt ajánlott beírni, ha talál valaki hibát. Át szoktam olvasni, de van, hogy nem veszem észre az ilyen elgépeléseket. Köszi, javítottam! ;D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. Október 19., 21:40
Köszönet az újabb részért. Érdekes ez a Hulk-féle memóriazavar, igaz ezt mifelénk "szelektív memóriának" hívják. Sűrűn előjön nálam is. A tábornok és Talbot viselkedése talán azzal magyarázható, hogy akkoriban még úgy vélekedtek a katonákról, mint a becsület és az erény megtestesítőiről, később, főleg a politika hatására ez elég sokat változott, és a "zöld fiúk"-ról lekopott ez a zománc, kivéve persze Kapit. Nem is tudtam, hogy Alex és Bobby párharca Lornáért ilyen régre nyúlik vissza.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. November 3., 12:07
A Hihetetlen Hulk Vol1. 151.

Szegény Bruce úgy áll ott a füzet elején az arcát fogva, mint akit még pofon is vágtak. Bár ezt a jelenetet nem mutatták, de lehet hogy van benne valami. Jó kérdés, hogy most ő vagy a Hulk szereti Jarellát? Na, de akkor mi a helyzet Bettyvel? Lehet, hogy a Hulk is csak azért nem bántja a lányt, mert Bruce-nak fontos és ez összezavarja az érzéseit? Nem csodálom, hogy Banner össze van zavarodva.

Az mindenesetre furcsa, hogy Betty pár perc múlva már Talbottal csókolózik. ???

Az öreg Ross újra kiállt Bruce mellett, de már most látszik, hogy teljesen a zöld óriás megszállottja lett.
Az új ellenfél amilyen gagyin nézett ki, olyan veszélyes lett és a Hulk 150 rész után megérezte a félelmet. Gondolom, nem sok ilyen esetre került sor a következőkben sem.  ;)

Köszönet a honosításért!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2015. November 3., 21:43
Az mindenesetre furcsa, hogy Betty pár perc múlva már Talbottal csókolózik. ???
Miért? Betty csalódott, és az előző pasijához fordult, aki persze nem véletlenül volt ott. ::)

Ez a trutyi meg igazi klasszikus szörnyfilmes lény volt. Pont Halloween idejére való. ;D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. December 1., 23:34
Köszönet a friss Hulkért (meg az előzőért is persze). Micsoda sztárparádét kaptunk egy füzetben! Már csak az Angyalok és Pókember hiányzott a buliról (pedig ő az ilyesmit nem szokta kihagyni). Matt igazi hazárdjátékos, de most nem jött be a terve. Bruce-nak meg szerencse, hogy van a Hulk, az állandó begyógyszerezéstől már régen függő lenne. Csak tudnám, hogy Friedrich vagy Ayers volt annyira odáig Nixonért?
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. December 2., 13:43
Már csak az Angyalok és Pókember hiányzott a buliról (pedig ő az ilyesmit nem szokta kihagyni).

Peter ott áll JJJ mögött.  ;)

A Hihetetlen Hulk Vol1. 152.

Ez tényleg a vendégszereplések füzete volt, de érdekes módon közvetlenül egyikük sem avatkozott a dolgokba.
Ross most is úriemberként viselkedett, de azért már volt 1-2 pillanat, mikor a későbbi - szinte már mániákus - tábornokot láthattuk.

Ami nagyon tetszett: - Adjanak Bannernek valamilyen stimulánst!
Mert ez csak ilyen egyszerű.  :D Láthattuk is, mi lett belőle. Az utolsó oldal jó folytatást ígér.   

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. December 2., 16:22
Idézet
Peter ott áll JJJ mögött.

Köszi. Észre sem vettem. Na ezért nem lenne szabad este tíz után ilyesmit olvasnom.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2015. December 14., 16:41
Köszönet az újabb részért. Úgy tűnik, csak kérnem kellett és már meg is jelentek az Angyalok, igaz, inkább csak mint biodíszlet. Pedig Matt mindent megpróbált. Reed nélkül ebből bizony halálbüntetés lett volna. Pókfej elég nyeglére vette, bár sok esélye neki se lett volna.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2015. December 23., 12:35
A Hihetetlen Hulk Vol1. 153.

Reednek nagy szerepe volt a történet kimenetelét illetően, a többiek viszont csak statisztáltak. Pókember például szinte semmit nem csinált, pedig a Fenegyereknél kicsivel több esélye lett volna. (Tekintve, hogy Peter szupererős, míg Matt nem.) Persze így sem lett volna sok esélye.

Matt rendesen emberére akadt a vádat képviselő ügyésszel szemben, bár az tény, hogy a bíró is elfogult volt. Legalábbis én így éreztem.

Köszönet a honosításért és egyben kellemes ünnepeket kívánok!  :D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Január 13., 10:34
A Hihetetlen Hulk Vol1. 154.

A füzet olvasása közben volt egy olyan érzésem, hogy ez egy kis kedvcsináló a Hangya kalandjaihoz is. Ami egyáltalán nem volt baj, kellemes vendégszereplést láthattunk.

Ráadásul felbukkant egy régi ellenfél is a Pókember képregények lapjairól, aki majdnem elintézte a 2 hőst egyetlen lépéssel! Ha ez bekövetkezett volna, szerintem ő kapta volna az Aranycipőt a bűnözőktől.

A másik szálon Ross remekül fogalmazta meg a lényeget, miközben Betty gépre szállt. Pedig még nem sejti, hogy milyen sors vár rájuk a távolabbi jövőben.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2016. Január 19., 13:07
Először is Búék! Másodszor, köszönet az újabb Hulk kalandért (meg az előzőért is persze). Érdekes figura ez a Formáló, hiába van meg az ereje, mégsem képes önmagától használni, szüksége van valakire, aki által használni tudja. Ebben még hasonlít is Bruce-ra. Szerintem lenne még potenciál a karakterben.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2016. Január 19., 23:47
A Formáló eredete az Amerika Kapitány 7. évkönyvében szerepel, itt az oldalunkon. Nem szerepel sokszor később, Hulk sorozatában még feltűnik párszor Gloriannel.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2016. Február 3., 22:09
Köszönet a Jarella-sztoriszál lezárásáért (legalábbis gondolom ez az volt). Már-már párhuzam feszül a két világ közt, hősünk pedig valahogy egyikből sem jött ki győztesen. Teljesen érthető az a könnycsepp a Hulk szemében, még ha nem is teljesen tudatos.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2016. Február 4., 22:41
Jarella még vissza fog térni, jó sokára, a 200. szám után.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Február 5., 10:59
A Hihetetlen Hulk Vol1. 156.

A Hulknak nincs szerencséje Jarellával vagy fordítva? Pont a győzelem küszöbén, a háború legfontosabb pillanatában el kell hagynia a mikroverzumot. Bár nekem úgy jött le, hogy az utolsó pillanatban még lerombolta az erődöt, így ellenfele védtelen maradt a hercegnő serege előtt, aki talán vissza tudja állítani a birodalmát. Most már az orgyilkosoktól sem kell félnie, akiknek a vezére szerintem elég balek volt. Túlságosan bízott a technikai eszközökben, és a hatalmas előnye ellenére lemészárolták az embereivel együtt.

Azért az őseik nagyon komoly tudósok lehettek, ha ilyen gépeket tudtak építeni.   

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2016. Február 8., 21:16
Nagyon úgy tűnt, hogy Hulk a növekedésével végleg elintézte Visiséket. ezért nem is tér vissza ide a sztori jó sokáig.
Egyébként nem hercegnő, királynő! :P
 
Szerintem a mai kiadó ebből a jarellás történetszálból biztos indítana valamilyen melléksorozatot. De akkoriban az írók nem vették túl komolyan, nem akarták átköltöztetni a zöld óriást abba a világba, huzamosabb időre.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Február 22., 09:19
Egyébként nem hercegnő, királynő! :P

Valóban, mea culpa!  ;)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2016. Március 15., 12:36
Köszönet az újabb Hulk történetért. De miért emlékszem úgy, hogy a Rinó hacukája levehetetlen és elpusztíthatatlan volt? A Vezetőnek egyre furább ötletei vannak, de legalább már értem, hogy a FoxKids-es sorozat alkotói honnan vették a "más testébe költözős" ötletet.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Március 22., 09:06
A Hihetetlen Hulk Vol1. 157.

Azért egy kis konfliktuskeresésért a Hulknak sem kell a szomszédba mennie. Szerintem simán át tudta volna ugrani az autópályát, de nem, ő át akar rajta sétálni. Valószínűleg úgy gondolja, hogy mivel ő a legerősebb, ezért megteheti, hogy leállítja a forgalmat.  ::)

Azt furcsállottam, hogy a Vezető megszállta a Rínó testét, erre még a hangja is megváltozott. Elvégre fizikai változás nem történt. Mivel tudjuk, hogy a Rínó előbb utóbb visszanyeri majd a tudatát, biztos neheztelni fog a Vezetőre. Bár ebből lehet, hogy semmit sem látunk. Pedig pár kék foltot beszerezhetett a bunyó során.  ;)     

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Március 22., 09:09
De miért emlékszem úgy, hogy a Rinó hacukája levehetetlen és elpusztíthatatlan volt?

Úgy tudom, hogy kezdetben még le lehetett venni a ruháját, csak később nőtt vele össze molekuláris szinten. Hogy ez mikor történt, azt nem tudom, de a magyarul is megjelent Pókemberben, mikor a vidám parkban verekednek, akkor már nem lehetett eltávolítani róla.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Skiyoker - 2016. Április 12., 12:32
Köszönet a Hulk-típusú űrutazásért. Nem is tudtam, hogy az Ellenföld története ilyen régre nyúlik vissza. Szegény Rinó, jókora balek lett belőle, nem elég, hogy nem tudta, hol van, de azt sem, hogy a Hulk miért akarta agyonverni. Szerencsétlen Evolúciómestert meg sosem hagyják nyugodtan világot építeni.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2016. Április 12., 21:29
Nem ehet, hogy ez a ruha az--amit a vezető most neki adott-- amit már később nem lehetett levenni?

Nekem mondjuk az az űrbéli verekedős rész annyira nem jött be. Hogy tud a Hulk ott beszélni, levegőt venni? Meg a napokig tartó verekedés. Ezt leszámítva annyiban jó volt, hogy láthattuk, amint a Hulk képes tanulni is.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Pepea - 2016. Április 13., 15:11
Legcsodálatosabb napom, amikor megszülettem, megláttam 11-én híredet, el is olvastam HULK új részét, fantasztikus volt! :) Még egyszer köszönöm, hogy megcsináltad HULK sorozatokat.  :) Molzo egy fantasztikus ember!  8)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. Május 9., 14:22
A Hihetetlen Hulk Vol1. 159.

Omnivac nekem nagyon szimpatikusnak tűnik, már ha lehet ilyet mondani egy számítógépre. A Vezető dührohamát pedig nagy kárörvendéssel figyeltem.  :D

Ross tábornok most esett át a túloldalra. Most már nem érdekli, hogy a Hulk/Bruce fogságba kerül vagy meghal, a lényeg, hogy soha többé ne kerüljön a lánya közelébe. Ettől a résztől kezdve láthatjuk a mogorva, a Hulk szóra azonnal ezredeket mozgósító tábornokot?

A Förtelem teljesen összeroppant idegileg. Érdekes, hogy később is megtörténik vele még párszor. Úgy látszik, ez Blonsky igazi gyenge pontja.     

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: keildavid - 2016. December 11., 20:57
Hihetetlen Hulk v1 148-160.: nem semmi, hogy sok részek folyamatosak. Mert először olyan volt, mintha különálló részek lennének, de mégis összefüggő. Vagyis minden részben párszor vannak utalások az eddigi kalandokról. És persze vannak benne vendégszereplők. Pl. volt Valkűr, Fátum Doktor. És ezekben pedig sorban jöttek Plazma, Lorna Dane, Fenegyerek, Nick Fury, Amerika Kapitány, Pókember, a Fantasztikus Négyes, Rinó, Tigriscápa.
Azt meg örömmel látom, hogy lesznek még klasszikus Hulk képregények. Pl. a 160 és a 180 közöttiekből is van még néhány.
Amúgy majd lesznek a 140. előttiekből is néhány rész?
Ha jól tudom, a Megdöbbentő történetek 101-es után lett a Hihetetlen Hulk 102-es, amivel folytatódott ez a sorozat.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2016. December 12., 16:29
A Hihetetlen Hulk Vol1. 161.

Bestiának szerencséje volt, hogy Hulk legyengült állapotban volt, különben nem sok esélye lett volna. Ahhoz képest, hogy mekkora tudós és milyen veszélyeket vállalt az X-Men oldalán az emberek és a mutánsok békés együttéléséért elég meggondolatlan volt a határon. Simán összetörte egy civil autóját, ami biztos, hogy nem vet jó fényt a mutánsokra.

Mímus igazi hősi halált halt. Nem sok történetben láttam ezt a szereplőt, de nem volt rossz karakter.

Szegény lovasjárőröket jól lehordta a parancsnokuk, pedig ők mindent megpróbáltak. Az külön tetszett, hogy Rosst visszaparancsolták a határról, így sokkal életszerűbb volt a történet.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2016. December 12., 21:40
Egyelőre nem lesz a #140 előttiekből. Azért választottam kiindulásul ezt a számot, mert itt szerepel először Jarella, aki meghatározó szereplő. És innentől nincs sok utalás a korábbi számokra, ahogy halad a történet.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: ZoliZoltán - 2017. Február 22., 17:23
Sziasztok!
Kérdezném,hogy esetleg a legelső Hulk lesz-e honosítva valamikor?
1-6-ra gondolok,ami után meg is szűnt a  Tales To Astonish-ig.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2017. Március 6., 21:34
Az első szám már honosítva van, itt az oldalon megtalálható. A többi rész kétséges.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2017. Április 18., 13:00
A Hihetetlen Hulk Vol1. 164.

Nem is emlékszem, hogy mikor olvastam olyan történetet, ahol a Hulkot ennyiszer egymásután elfogták volna.
Omega Kapitány nagyon felkészült, de a gyenge pontja már megvan. Az emberei kétségek közt élnek és kíváncsiak a felszíni világ dolgait illetően.

Az elgondolásába vajon azt is belekalkulálta, hogy Namornak is lenne még hozzá 1-2 szava?  ;)

Talbot indítékát megértem, hogy csatlakozni akar az apósa kiszabadítására induló csapathoz, de kétlem, hogy ez csak így működne az USA haderejénél.  :o

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2017. Június 19., 18:38
A Hihetetlen Hulk Vol1. 166.

Sólyomszem mindig is bizonyítani szerette volna, hogy az Angyalok nélkül is jól elboldogul, de ilyenkor általában felbukkan egy másik szuperhős vagy szuperhősnő, és csak vele együtt sikerül megoldania a feladatot. Nem volt ez most sem másként, győzelméhez kellett a Hulk is, akinek nagyon szokatlan volt az emberek elismerése. Szinte már zavarba jött.  :D

Érdekes egy párost alkotnak együtt, és bár csapatban sokszor harcolnak egymás oldalán, nem tudom őket duóként hosszútávon elképzelni. Clint is elég forrófejű, sőt, ebben a korszakában különösen az volt, ami nem tesz jót a Hulk/Banner amúgy labilis idegrendszerének. Bár az igaz, hogy nagy összecsapásokból és kalamajkákból nem lenne hiány.  ;)

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2017. Augusztus 2., 14:04
A Hihetetlen Hulk Vol1. 167.

MODOK szép nagy robottestbe bújt, de Hulk így is legyőzte. A végső monológja alapján azért sikerül a következő részre így is borsot törnie a zöld behemót orra alá.

Ross tábornokot nem irigyeltem, egy ilyen hírt biztos nem egyszerű közölni. Betty kifakadása meglepett, de jól tette, hogy beolvasott az öregének. Persze, mi tudjuk, hogy a férje él, ami biztos további bonyodalmakat fog okozni a későbbiek során.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2017. Október 17., 13:56
A Hihetetlen Hulk Vol1. 168.

Hulk barátja elég felelőtlen srác. Csak randiznak a barátnőjével, de azért elviszi éjjel a lány apjának az autóját, majd odavisz a házba egy körözött személyt. Ha nem a Hulkról lenne szó, ez még akkor is elég veszélyes lenne, hiszen segítséget nyújtott egy olyan személynek, akit keres a rendőrség. Szépen bajba sodorhatta volna az egész családot.

A rendőrök sem voltak a helyzet magaslatán, pont a ponyvát nem hajtották fel, aminek szépen ki kellett dudorodnia, mivel a Hulk sem kicsi.

A Hárpia nagyon jól néz ki, a pokolsugara is érdekes képesség. Kíváncsi, hogy Hulk hogyan fog felülkerekedni rajta

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Pepea - 2017. Október 21., 18:56
Hello Molzo mester!  :)

Nagyon szépen köszönöm eddig HULK honosításaidat. Nagyon jó látni HULK-okat az oldaladon.
Továbbiakban is várom folytatásokat.  8)

Üdv, Péter
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2017. November 18., 20:08
A Hihetetlen Hulk Vol1. 169.

Hulk egy újabb érdekes világba került, immár sokadszorra. Sokáig nem élvezhettük a madáremberek örökségét, mivel porig rombolta az önmegsemmisítő szerkezet, melyt BiBestia a halála előtt bekapcsolt. Érdekes, hogy a város korábbi lakóiról nem láttunk egy képet sem.

Nem tudom, szerintem a BiBestiát nagyon könnyen elintézték. Pedig az elején nagyon erősnek tűnt, kibírta a Hárpia csapását, a Hulk pofonját, majd simán lelőtték. Utána néztem, már nem fog visszatérni, végleg kiírták a Marvel Univerzumból.

Azért Bruce odafricskázott Modoknak azzal, hogy visszafordította a Hárpia átváltozását. Betty így újra önmaga, bár elég nagy veszélybe került, amiből biztos megint a zöld behemót fogja kihúzni.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. Február 11., 17:49
A Hihetetlen Hulk Vol1. 170.

Érdemes lenne összeszámolni, hogy Hulk mennyi idegen faj kihalásában játszott szerepet. Már a múlt részben is eltörölt egy világot, és most is a végzetét okozta a pár megmaradt földönkívülinek. Pedig talán nem is akarták Betty-t bántani. Aki viszont teljesen összezavarodott. Néha kedves Hulkkal, máskor Talbot iránt vágyakozik és utálatos a zöld óriással. Mi tudjuk, hogy a férje él, de ő hol úgy viselkedik, mint aki tudja az igazságot, máskor pedig gyászolja. Elég komoly terápiás kezelésnek néz elébe.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. Május 1., 12:17
A Hihetetlen Hulk Vol1. 171.

Hulk 2 nagyon kemény ellenfelet kapott egyszerre. Szerintem Förtelem keményebb, mint a Rínó. Érdekes, hogy szürke színe van.

Vajon Bruce mikor fog végre enni? Tényleg, ha a Hulk eszik, akkor vajon az Bruce-ra is hatással van? Ha jól emlékszem, a Marvel Zombikban így volt.

Te jó ég, hogy az a Jim Wilson mekkora egy idióta! Az már a múltkor is kiderült, hogy nagyon felelőtlen, de most még sikerült rátennie egy lapáttal. Simán veszélyezteti a barátnője életét már csak azzal, hogy beszökik egy lezárt katonai bázisra, majd csalinak is használja. Ok, hogy jóban-rosszban, de azért van egy határ.

Rossban kellemesen csalódtam. Itt még sokkal józanabbul gondolkodott.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. Június 4., 13:16
A Hihetetlen Hulk Vol1. 172.

Hulk kontra Bulldózer mindig jöhet, ez a meccs egy igazi rangadó!
Érdekes, hogy Bulldinak itt még világuralomra törő tervei voltak, azért később lejjebb adta az igényeit.

Ross és Armbruster "párbaja" sem volt mindennapos. Még mindig elámulok, hogy Betty apja hogyan viszonyult Brucehoz. Bár a megszállottsága már megvan a Hulk elfogása miatt, de még korántsem az a mániákus, mint amivé később válik.

Tulajdonképpen az X-Men a könnyű győzelmet egyértelműen Hulknak köszönheti.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2018. Október 2., 12:02
Köszönjük az új Hulk-ot!

Látom legközelebb is Hulk jön, ez azt jelenti, hogy az Alfa Flight honosításával leálltok?

Még1xKösziAzUjAnyagot!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2018. Október 4., 19:29
Egyelőre az Alfa szünetel, eredetileg a terv a John Byrne által írt és rajzolt sorozat honosítása volt és azzal végeztünk is.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. Október 10., 22:30
A Hihetetlen Hulk Vol1. 173.

Egy újabb X-Men ellenfél került Hulk útjába, bár kétségtelen, hogy nem olyan népszerű, mint Buldózer.
Igazi dráma bontakozott ki előttünk, ahogy a testvérek egymás iránti aggódását figyelhettük. Sajnos, van egy olyan érzésem, hogy a történet vége nem lesz maradéktalanul happiend. 

Ralph indíttatását a hajóút iránt akár őrültségnek is nevezhetnénk. Vajon köze van a Kobaltember titkához? Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2018. Október 12., 16:05
Egyelőre az Alfa szünetel, eredetileg a terv a John Byrne által írt és rajzolt sorozat honosítása volt és azzal végeztünk is.

Nagyon szépen köszönjük a munkátokat, tényleg nagyon rendes dolog amit csináltok, de lehetne egy megjegyzésem?

Az összes honosító oldalon (és nálatok is) csak ha honosítást tesztek fel akkor írtok/írnak valami megjegyzést a weboldalra. De pl. ha egy címet nem folytattok tovább (pl. Alpha Flight) akkor egy mondatot se böktök oda, hogy ennyi volt, vagy pl. ha hosszú szünetre mentek (akár nem szándékosan) akkor sem szoktatok /szoktak egy sort sem írni, hogy ne várjatok. Vagy ha egy oldal befejezi pl. nitroxcomics.com vagy http://viharsziget.naruto-kun.hu/ még annyit sem írnak oda, hogy "ennyi volt" vagy "csá!".

Tehát nem számonkérés miatt írom és nem állt szándékomban megbántani senkit, csak meg akartam írni hogy milyen rossz érzés, hogy én mint látogató nem tudok kommunikálni a weboldal gazdájával (kivéve ha fórumja van :) és ha történik valami (pl. hónapokig nem ír be semmit az oldalra) akkor mi látogatók nem tudunk meg semmit sem a webgazdáról (élt/holt netán lesittelték vagy mi van vele?). Tehát egyáltalán nem azt kérem számon, hogy hetente/havonta muszáj feltölteni valami új cuccot a weboldalak gazdájának, csak annyit szeretnék (szeretnénk), hogy mi látogatók tisztában legyünk, hogy egy weboldal például be adta-e a kulcsot (ebben az esetben rohanjunk mindent letölteni róla mert jövő héttől már nem lesz elérhető az oldal) vagy van még remény, vagy pl. a honosítónak tele lett a t?*ke az egésszel, stb.
(Úgyhogy legyetek szívesek ne bannoljatok ezért a hozzászólásomért, ha lehet :) )
(Magamat megvédendő ideírom, hogy Ti vagytok az egyik legszínesebb repertoárral rendelkező honosítok! Én pedig legjobban a régi 70'-80'-90'-es képregényeket szeretem :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2018. Október 12., 16:20
Az előző írásomért bocsánatképpen szívesen felajánlom, ha a fordításokhoz kell jó minőségű, eredeti angol nyelvű Marvel képregény digitális formában, akkor szívesen besegítek. (Habár ahogy látom a nyersanyaggal nincs nagy probléma :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2018. Október 15., 11:42
Nincs semmi gond a hozzászólásoddal, egyet tudok érteni.

A gond az, hogy ezt tényleg hobbiból csináljuk és ha jut rá idő. Sok honosítónál addig tart az egész, amíg van egy fellángolás, de rájönnek, hogy huzamosabb ideig nem tudnak vagy nem akarnak vele foglalkozni. Itt az oldalon is sok ilyen közreműködő volt, aztán már csak én csinálom.

Egyelőre annyit ígérhetek, hogy a Hulk fog folytatódni. Aztán itt a fórum a további kérdésekhez.
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2018. Október 15., 12:16
Köszönöm a barátságos válaszod!

Bocsánat, de egy másik (szerintem) közérdekű bejelentésem is lenne!
Ha lehetséges itt figyelmeztetném az olvasókat, hogy a http://nitroxcomics.com/ webhostingja két héten belül megszűnik.
Tehát aki a régi X-Men képregényeket szereti és még nem töltötte le az oldalról, az minél előbb tegye meg!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2018. December 4., 20:21
Köszönjük az elő Mikulást! Nagy öröm volt!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. December 10., 14:26
A Hihetetlen Hulk Vol1. 174.

Meglepődtem, de egyben nagyon jó jelenetnek tartottam, mikor a Kobaltember megmentette Bannert. Az indok, hogy sorstársának tekinti, még elfogadható, azonban a módszerével, hogy elakarta pusztítani az ausztráliai várost, már közel sem.

Az jó volt, ahogy a hazai katonaság beszólt Ross tábornoknak.
Bettynek viszont nem ártana egy dikidoki, ami persze nem is csoda, tekintettel a történtekre, amiken keresztülment.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2018. December 10., 21:29
Azért a színező elrontotta Betty hajszínét. Nem értem, miért lett szürke, miközben a címlapon még rendben van. :o
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2018. December 17., 20:31
Azért a színező elrontotta Betty hajszínét. Nem értem, miért lett szürke, miközben a címlapon még rendben van. :o

Biztos a sok stressz hatására.  :D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Pepea - 2019. Január 3., 20:46
Először írom, hogy boldog új évet kívánok, Molzo! :)
Megláttam új HULK-kot, örömet okoztál nekem/nekünk.  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2019. Március 20., 12:17
Köszönjük az új Hulk-ot!
(Azt hittem ez az oldal is behalt, mint sok más képregény honosító oldal. Örülök, hogy éltek :)
(Igazi jó kis szülinapi ajándék.)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2019. Március 20., 21:46
Akkor boldog szülinapot!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2019. Március 21., 16:01
Köszönöm a jókívánságot. (Szép kerek szám volt:(
A kérdésem az lenne, mivel úgy tudom régen volt kapcsolat a honosítók között. /pl. Marvel-DC crossover/, hogy tudsz-e valamit a többiekről? Például az x-fanzine vagy a newgencomics nekem nagyon hiányzik . A honosító oldalak leállása amiatt lehet, hogy mostanában dömping van a magyar offline képregénypiacon? Vagy csak az lehet emögött, hogy manapság unta meg mindenki ezt az időrabló tevékenységet?
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2019. Március 23., 18:36
Nem igazán tudom, mi az oka, de mivel ezt mindenki szabadidőben csinálta, sokan feladták, megunták. És biztos benne van a dömping is. ;)

Egyébként nálunk is voltak fő, állandóbb tagok, akik mellett dolgoztak fordítók, beírók, akik váltották egymást. Az állandóbb tagok miatt tűnt folyamatosnak a munka, de valójában soxor volt változás. tagcsere. Mivel ez nem szákmájuk volt a tagoknak, csak hobbi, ha elmúlt a kezdeti lendület és fellángolás (nem beszélve a kritikákról, mert ismerjük be, nem mindenki csinálta profi színvonalon), akkor vége lett. :(

És vannak, akik most már hivatalosan csinálják, a nyomtatott kiadványokban segédkeznek. ::)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2019. Július 15., 19:35
De éreztem mikor kell feljönni az oldalra  :P
(Köszi az új részt!)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: grrrgo79 - 2019. Október 16., 12:02
Kedves Molzo!

Köszönjük az új részt!
Bevallom, már nem is nagyon reménykedtem, hogy folytatod a jó szokásodat (azaz képregényt magyarítasz). Már annyi magyar képregény jelenik meg nyomtatásban és annyi hasonló honosító oldal hagyott fel ezzel az "eszelős" hobbival, hogy már azt gondoltam, hogy te is "becsuktad a boltot". Én mindenesetre nagyon örülök, hogyha kisebb tempóban is érkeznek az új lefordított képregények, mint régebben, de legalább nem hagytad abba a tevékenységet!

Egy kis kiegészítést írnék, hogy miért írtam azt, hogy "eszelős hobbi" mielőtt sértésnek venné valaki. Ez, hogy a szabadidődben "idegen embereknek" fordítasz és ezzel a fölös idődet és energiáidat másokra, azaz a képregény szerető közösségre "pazarlod", példa értékű. Manapság nem divat saját magunkon és a családunkon kívül másokkal, például egy nagyobb közösséggel törődni. Ehelyett, gondolom tudnál pihentetőbb hobbit is találni (pl. horgászat, TV nézés), mégis hónapról hónapra töltöd fel nekünk az új olvasnivalót. Én tehát teljesen jó értelemben értettem ezt az eszelősséget.
Úgy gondolom, nem lehetünk elég hálásak neked!
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2019. Október 20., 14:43
Ehelyett, gondolom tudnál pihentetőbb hobbit is találni (pl. horgászat, TV nézés)
Ezek is az okai között vannak a visszavett tempónak, de ezzel a sebességgel nem megterhelő. ;D
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: Blue S - 2019. Október 21., 12:31
Hihetetlen Hulk Vol1 178.

Warlock feltámadása tényleg bibliai hasonlóságokat mutatott számomra is.  :o

Hulk végül bosszút állt az Ember-fenevadon. "Hulk az Hulk!"  8)
Nagyon jó volt, hogy a hadsereg vezérkara végül megtagadta a parancsot és belátták, hogy totális pusztulás lenne a háború vége.

Akkor az Ember-fenevad tulajdonképpen valamiféle entitás volt? A bennünk lakozó gonosz, akivel örökös küzdelmet kell vívnunk.

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Hihetetlen Hulk
Írta: molzo - 2019. Október 23., 15:04
Warlock feltámadása tényleg bibliai hasonlóságokat mutatott számomra is.  :o
Nem csak az, nézd meg a címlapot! Már Warlcok kivégzésénél is megjelenik a kereszt formája. Az egész történet egy messiás kálváriája, akinek önfeláldozása jobbá teszi a világot. Arról nem beszélve, hogy a történet három részes. ;)

Az ilyen áthallások jellemzőek a Hulk történeteiben ebben az időben. De sokan csak a "Hulk zúz" részt veszik észre, innen a sorozat lenézése. :(