CHRONOPOLIS fórum

Képregények => A Chronopolis honosításai => A témát indította: piccolo80 - 2013. Július 16., 13:54

Cím: Amerika Kapitány
Írta: piccolo80 - 2013. Július 16., 13:54
Sziasztok!

Most olvasom az oldalon lévő Amerika Kapitány számokat de sajnos nem tudom a jelszót a 372.számhoz, hogyan lehet megszerezni? Ugyan ez a kérdésem a Új Harcosok vol.1 18 számára is.
Nagyon tetszik a Kapi sorozata, fogjátok folytatni a honosítását?

Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2013. Július 16., 23:03
Ezekhez a képregényekhez letöltési link volt a visszajáró fórumozóknak, de mivel a régi fórum már nem él, most elérhetővé tettem őket jelszó nélkül.
Olvasás után ne felejts el véleményezni!
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: piccolo80 - 2013. Július 17., 09:19
Köszi. Megyek olvasni. :)
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: Blue S - 2013. Október 22., 09:10
Amerika Kapitány Vol1 230.

Ismét rengeteg utalást kaptunk ebben a részben is, csakúgy, mint a Hulk 231-ben. Azonban most is azt mondom, hogy könnyen összerakható a sztori. Eleinte nekem is furcsa volt, hogy Kapi mennyire hanyagolja női társát, de később ez értelmet nyert.

Marvel Man engem Kvazárra emlékeztet, biztos a jelmeze miatt. Kissé valóban forrófejű, de a Hulk kiszabadítása jó lépésnek tűnt, csak nem számolt azzal, hogy nem tudja a zöld behemótot irányítani.

Ami meglepett, hogy Hulkot milyen simán legyűrték. Holdkő csapása ennyire erős lenne?
A Csábítónak az volt az álma, hogy egy ilyen ronda szörnyeteg legyen belőle? Bár lehet, hogy képes visszaváltozni. Azért annyi esze volt, hogy gyorsan nevet váltott.  Fura lett volna, ha még akkor is Csábítónak hívja magát.  :D

Köszönet a honosításért!  :)
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2013. Október 22., 18:29
Jó észrevétel, Marvel Man azonos Kvazárral, csak itt még ez a neve. Korábban volt más Csodafiú (Marvel Boy) is. Ajánlom elolvasásra a Kvazár #1-2-t itt az oldalunkon! ;)

Az Annimus korábban is feltűnt Amerika Kapitány ellenfeleként, szóval vissza tud alakulni Csábítóvá. Tényleg vicces lenne, ha nem változtatott volna nevet. :D
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: piccolo80 - 2013. Október 26., 11:04
Sziasztok.

Köszönöm a Cap 230.számát. Sajnos még nem tudtam elolvasni de mindenképpen remélem hogy lesz folytatás. :)
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: Blue S - 2013. Október 27., 18:04
Jó észrevétel, Marvel Man azonos Kvazárral, csak itt még ez a neve. Korábban volt más Csodafiú (Marvel Boy) is. Ajánlom elolvasásra a Kvazár #1-2-t itt az oldalunkon! ;)

És valóban! Kicsit utána néztem a dolgoknak, valamint újra átböngésztem az említett Kvazár részeket és összeállt a kép.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Január 28., 11:54
Üdv, fórum! Több hónapos kihagyás után végre megint visszatérek a képregények világába. Valahogy egyre kevesebb időm jutott képregényekre, az érdeklődést is kezdtem elveszíteni, de mostanában újra elkezdetek érdekelni a képregények, most hogy vége a vizsgaidőszaknak több időm is lesz.
Kezdtem az egyik régi kedvencemmel, Amerika Kapitánnyal, a 230. számmal. A történet és a rajz is nagyon tetszett, nem olvastam az előzményeket, de így is érthető volt a sztori. Marvel Man-ről nekem is Kvazár jutott először eszembe, visszaolvasva a hozzászólásokat látom, hogy ezzel nem voltam egyedül. Az, hogy Csábító nem Kapiékkal van azt már az első pillanattól fogva lehetett sejteni. Ez az Animus meg elég erős lehet, ha kitudta ütni a Hulkot. A rajzokról pedig annyit, hogy imádom ezeket a '70-es, 80'-as évekbeli rajzokat.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2014. Január 28., 22:35
Üdv köztünk! Várjuk a további véleményeket. ;D
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Február 9., 11:23
Üdv! A múlt héten is olvastam képregényeket. Kezdtem a Hihetetlen Hulk 231. számával, a rajzok itt is nagyon szépek, itt most megtudhattam az Amerika Kapitányos sztori előzményét. Stivak szenátorról nekem mindig Wilson Fisk jut az eszembe. Stival itt ügyesem magam mellé állította Holdkőt és túszúl ejtette a Sólyom öcsét. Utána jött az Amerika Kapitány folytatása, a Hihetetlen Hulk 232.: A rajzok és persze a fordításra megint csak nem lehet panasz, számomra ez egy "tipikus" szuperhős történet volt Amerika Kapitányal, Hulk-al és jó sok bunyóval. Ez a viszonylag egyszerű történet nagyon profin lett kidolgozva, az elejétől a végéig nagyon tetszik a képregény. Folytattam az Amerika Kapitány: A szabadság védelmezője c. négy részes minivel. Igazából ezt már olvastam, mint ahogy a többi AK képregényt is, de azért jó volt újraolvasni. Ezt a képregényt is Fabian Niciecza írta, szerintem nagyon jó író, most se csalódtam benne. Mind a négy részt jó volt olvasni, volt benne Steve Rogers, Hitler, Vörös Koponya, nácik, II. világháború... Bucky karaktere nagyon tetszett, remélem majd többet is láthatom, azért azon meglepődtem, hogy Glass hadnagy volt X ügynök. Alapból szeretem a történelmet és a képregényeket, szóval imádom az olyan történeteket ahol összekapcsolják a kettőt.
Nagyon köszönöm a fordítást és beírást, minden képregényben hibátlan volt! Legközelebb folytataom az 1983-as évkönyvel.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Március 9., 00:30
Egy hónap telt el úgy hogy nem olvastam képregényt :( Folytattam az Amerika  Kapitány 1983-as éves különszámával.  olvastam az 1983-as éves különszámot. Brian Postman rajzai nagyon tetszenek, bár bevallom még halottam róla, a kihúzó Kim Demulder is jó munkát végzett. A történet elején bemutatott szereplők közül a legtöbbet ismerem: az AIM-et, a Kree Hatalmas Intelligenciát,  és a skrull-okat, de Aquarion-nal még nem találkoztam. Az elején jó volt, hogy többet megtudhattunk a Kozmikus Kockáról és az AIM-ről. A Világformáló skrull-al is most találkoztam először. Ebben a képregényben igazából a Kozmikus Kocka volt a főszereplő. Remélem még valamilyen formában találkozok vele.  Köszönöm Fairlight-nak és Peter P-nek a fordítást és beírást.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Április 10., 19:57
Üdv! Köszönöm az Amerika Kapitány 308-at.  A Kapitánynak mostanában elég sok dolga volt, ahogy az első oldalakon láthatjuk. A II. Titkos Háborút egyszer már elkezdtem olvasni, de nem fejeztem be. Itt az ideje, hogy újra kezdjem. Az elején le se esett, hogy tulajdonképpen azt se tudjuk hogy most hol van, aztán kiderül hogy a Nyugati-Parti Bosszú Angyalaihoz "tört be". Ha jól láttam a képregényben néha feltűnik a Túlontúli aki a Kapitányt követi és figyeli meg. Amikor bejött ez a Tatu gondoltam, hogy nem ellenfele Amerika Kapitánynak, azért kicsit megizzasztotta. A képregényben említenek egy Bernie Rosenthal nevű nőt és egy Jack nevű férfit aki Steve-nek a lakótársa, bevallom nem tudtom hogy kik ők, valaki tudna róluk írni pár sort? Megismerhettük Tatu motivációt, jó szándékú, de nem túl eszes :) A végén lévő két oldal a Kígyóhordáról érdekes volt, nem nagyon ismerem őket, remélem róluk is megtudhatok még többet. A rajzokra megint csak nem lehet panasz, korrekt, szép rajzok voltak, szeretem ezeket a '80-as évekbeli rajzokat. Legközelebb a Titkos Háború crossover-el folytatom.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2014. Április 11., 21:11
Bernie Rosenthal eleinte Steve Rogers szomszédja, majd később barátnője lett, még azt is megtudta, hogy Steve Amerika Kapitány. Elég hosszú ideig tartott a kapcsolatuk, a #308 körül már eléggé a végefelé.

Jack pedig Jack Monroe, aki Nomád néven hősködött akkoriban. Kap maga mellé vette korábban, akkor még Buckyként, aztán egy időre társak lettek.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Június 14., 18:39
Kicsit későn, de: köszi a választ, Molzo!:) Mégse álltam neki a Titkos Háborúnak (majd a vizsgák után;), Amerika Kapitánynál maradtam. A 357. szám egy jó felvezetés volt, A Vérkő Hajszához. Zemo Baro alias Helmuth von Stucker báró, gondolom ő is egy náci volt. Érdekelne, hogy milyen kapcsolat volt közte és a Vörös Koponya között? Ulysses Grant története pedig egy az egyben a DC-s Vandal Savage (vagy fordítva?). A következő szám is tetszett, vicces, hogy az öreg JJ Jameson fia Kapi pilótája, plusz Gyémántsikló szerencsétlenkedései. A végén lévő USA Ügynök sztori is tetszett. Alvilág Ostora elég szépen elintéz ott mindenkit. Ő valami bérgyilkos vagy inkább amolyan Megtorló-féle?
A fordítás és a beírás megint csak hibátlan.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Június 22., 10:12
Köszönöm Molzo-nak, Fairlight-nak és Peter P-nek az Amerika Kapitány 359. számát! Eddig szerintem ez a leggyengébb része a Vérkő Hajszának. Kapiék szépen kiszabadultak az inkákról. Innen is gratulálok Fairlight-nak az inka nyelvből való fordításból;) Az USA Ügynök sztori ellenben jobban tetszett. Gondolom ő olyan, mint Amerika Kapitány csak elvégzi a piszkosabb munkákat is. Várom a következő számot USA Ügynöks vs. Alvilág Ostora:)
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Június 22., 14:35
Elolvastam a 360. számot is. Gyémántsikló ügyesen kicselezte Zémót. Arra azért én is kíváncsi vagyok, hogy a vérkövek pontosan, hogy kerültek ilyen helyekre. Gondolom valaki el fejtette őket. Bevallom lassan ott tartok, hogy az USA Ügynök jobban érdekel. Ne értsetek félre, Amerika Kapitány is jó, de valahogy most a másik jobban érdekel. A várva várt harc elmaradt azért nem volt rossz rész. Tetszett.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 5., 13:25
Köszönöm szépen a honosításokat!
361:  Sok mindent nem tudok mondani erről a képregényről.  Jó volt ez a kis egyiptomis sztori, mondjuk nem volt nagy szám. Az USA Ügynök ellenben jobban tetszett. A rajzok tetszettek mindkét történetben.
362: Na, véget ért a Vérkő Hajsza. Szerintem annyira nem volt nagy durranás. Jó, kis izgalmas történet volt, de egy picivel  többet vártam tőle. Az végül is konkrétan nem derült ki, hogy ki szállta meg az öreg Zémó testét. Talán Ulysses nevű halhatatlan? USA Ügynökbe Jasckson eléggé megszívta. Bár járhatott volna rosszabbul is. A végén igen csak néztem, hogy lelőtték az Alvilág Ostorát :Oű
363: Végre szerepel Halálfej! Szerintem méltó ellenfele Kapinak. Úgy látszik Kapinak nem sok nyugta van, alig érkezett meg erre indulhatott rögtön Szingapúrba. Az, hogy Halálfej Vörös Koponyának dolgozik azt eddig is tudtam. Ms. Lyons végül csak megúszta. Igencsak rá jár a rúd, először az Ostor, most meg ez a Dr. Malus. Valahonnan nekem nagyon ismerős, talán egy másik képregényből.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 5., 14:06
364: Erről se tudok nagyon mit mondani. Lezárta az előző részt.
365: Nagyon tetszik ennek a számnak a borítója. Az első oldalon már rögtön a Koponya vigyorog ránk. Régebben már olvastam ezt a képregényt, az az ember aki betört Koponyához tudom, hogy Loki, de hogy mit tervez, mik a céljai arra már nem emlékszem (szerencsére:) Ez egy nagyon jó rész volt! Halálfej nagyon jó arc:D Sok minden történt egyszerre, Loki keze gondolom a Bosszú Angyal-kúria elsüllyesztésével kapcsolatban is benne van. Ha Namor herceg felébred elég pipa lesz az Irányítóra. 
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 5., 23:25
366, 367: Ez a történetszál sokkal izgalmasabb és érdekesebb. Azt tudja valaki, hogy ez a Koponya az erdeti-e? Ha igen akkor, hogy élte túl? Közte és Magneto közötti "jelenetek" jól meg lett írva, rajzolva. Irányító se gondolhatta komolyan, hogy méltó ellenfele Magnetonak. A Kobra történetek se rosszak, USA Ügynök szerintem jobb volt.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2014. Július 6., 21:17
Köszi a véleményezést. A Vörös Koponya az eredeti volt, nem könnyű őt elintézni, csak olvasd el a következő részeket!
A 365-367. számokhoz egy kis hozzáfűzés: a történet a Bosszútettek (Acts of Vengeance) crossover része. Ahogy jól gonndolod, Loki állt az egész mögött, hogy jó sok bűnözőt uszítson a hősökre, de persze nem járt sikerrel.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 6., 23:01
Én köszönöm a fordítást és a beírtást. Ez a crossover olvasható magyarul valahol?
Ma is olvastam pár számot  :D Kezdjük a 368.-al: Ahogy Gépkovács én is azt hittem, hogy először előcsalják Magneto-t, aztán mégse. A végén jó volt megtudni Gépkovács eredettörténetét, nem nagyon ismertem. Engem a Mennydörgők nevű csapat egyik tagjára emlékeztet, most így nem jut eszembe a neve (úgy látszik azokat is újra kell olvasni).
369:  Az a Sötét Királynő durva csajszi lehet, ha így elintézte a Csontbrigádot. A végén lévő Vörös Koponya sztori majdhogynem jobban tetszett, mint az előtte lévő. Már értem mire gondoltál, hogy a Koponyát nehéz elintézni.
370: Kapit eléggé meglepték, hogy ő az eredeti Vörös Koponya. Most már várom, hogy felépüljön!
371: Na, ez egy könnyedebb szám volt, ettől függetlenül én nagyon élveztem. Kellett is már a sok komolyabb történet közben. A végén Gyémántsikló csak a jó oldalt választotta.
372: Itt felvezették az új story arc-ot. Csatacsillag történetében most azért kíváncsi vagyok, hogy ki a hülye:D Ő vagy USA Ügynök, vagy, hogy mi történt valójában. Szerintem arról lehet szó, hogy kitörölték az emlékeit. Mondjuk, az elég körülményes lehetett hiszen a szüleit is valakikkel helyettesíteni kellett.
373: Na, felbukkant Fekete Özvegy, Vezér, Célpont. Ha jól emlékszem talán a Koponya áll az új drog mögött, logikus is lenne.
374: Kapitány bedrogozva egyre durvább. USA Ügynök kb. ilyen drog nélkül:D Szegény Csatacsillagra is rá jár a rúd.
A rajzokkal, fordítással és beírással még mindig nagyon megvagyok elégedve. Mark Bagley rajzait rögtön felismertem.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2014. Július 7., 11:32
Szerintem az a crossover egyben sehol nem olvasható, de egyes részei talán igen, pl. Pókemberben.
Gépkovács tényleg szerepel a Mennydörgőkben, csak ott gépteste van, biztos ez zavart meg.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 9., 13:08
Na, igen így már rémlik.
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Július 25., 18:28
Na, a múlt hétvégén nem olvastam olyan sok  képregényt. Nagyon köszönöm a honosítást Molzónak, Peter P-nek, és Fairlight-nak!
375. szám: Kapi nagyon kemény így bedrogozva:D Szegény Fenegyereket jól elverte. Csatacsillag történetben az Izombróker miért dolgozik Dr. Malus-al? Hiszen át akarta venni a helyét, még be is küldte hozzá a kórházba Ms. Lyons.-t, hogy vegyen tőle ujjlenyomatot.
376: Fenegyerekre mostanában rá jár a rúd. Ennek a füzetnek mintha más stílusú lenne a rajza. Kicsit sötétebb hangulatú, pedig ugyanaz a rajzoló és színező is. Amerika Kapitány elég ramatyul néz ki. Csatacsillag most kicsit megszívta...
377: Azt én sem hittem el, hogy a Vörös Koponyát ilyen könnyen meglehet ölni. Amerika Kapitány szuperkatona-szérum nélkül, meglátjuk mi lesz így... (Pont a legjobb résznél hagytam abba:)
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: avenger - 2014. Augusztus 14., 20:30
Folytattam is a 378. számmal. Elég fasza a borítója. Az, hogy a Vezér került ki győztesen a Koponya, kicsit meglepett:O Kapi csak letudta győzni Halálfejet a szérum nélkül. Lezárult a Méreg utcái történet is. Egész jó történet volt, viszonylag sok szereplővel, Steve lelkileg eléggé leamortizálódott benne, de szerencse ezen is túltette magát. Azért elég nagy következménye lett tekintve, hogy most már nincsen benne a szuper-katona szérum. Kedvenc részem belőle a Daredevil-es volt. (Gondolom később azért visszaszerzi a szérumot?) USA Ügynök elég kegyetlen volt az Izombrókerrel szemben. Aztán kiderült, hogy mégiscsak Csatacsillagnak volt igaza.
379.: Megörültem amikor láttam, hogy Kvazárral fog szerepelni, bírom az ilyen kozmikus figurákat. Jameson ezredes fejét is bírom, igazából nincs különösebb oka, mivel nem valami bonyolult karakter:D Holdkőt ismerem a Mennydörgőkből, jó itt is látni. Kronológiailag ez a Mennydörgök előtt játszódik, igaz? Ha jól emlékszem a Mennydörgők (azt is újra kell olvasnom) a Heroes Reborn nevű event után játszódnak. Nefarius gondolom csak egy egyszer használatos karakter (annak ellenére, hogy felvette a versenyt Kvazárral és Holdkővel). A rajzok teljesen rendben voltak. Az utána következő Gyémántsikló pár oldalas már érdekesebb volt. Fogalmam sincs, hogy ki figyelmeztethette őt és rabolta el:S
398: Végre megint elérkeztem a Galaktikus Vihar Hadművelethez. Ezt a crossovert is olvastam egyszer, ideje az újraolvasásnak!
Legközelebb talán folytatom a II. Titkos Háborúval vagy a Operation: Galactic Storm-al vagy a Hihetlen Hulk-al... vagy ebbe a sorrendbe :D
Köszönöm ezeknek a számoknak a honosítását is!
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: amanojaku - 2016. Augusztus 7., 16:07
Üdv!

Érdeklődnék, hogy az Amerika Kapitány Vol. 1. #357 száma szándékosan kezdődik-e a 13. oldallal? Vagy csak valamiért hiányzik az első 12?
Cím: Re:Amerika Kapitány
Írta: molzo - 2016. Augusztus 8., 13:22
Igen, szándékosan. Abban a füzetben két rész volt, az első lezárta az előző történetet, a másodikkal kezdődik a Vérkő hajsza. Mivel csak az utóbbit akartuk honosítani, ezért az elsőt kihagytuk.